Ce riscă șoferul care a ucis 3 oameni în Piatra, inclusiv Primarul și care este starea de sănătate a copilului accidentat

Șoferul care a spulberat trei femei și un copil, în noapte de sâmbătă 18 iulie, în localitatea Piatra, raionul Orhei, a fost reținut pentru 72 de ore, iar pe numele său a fost pornit un dosar penal.

Fiul primarului din localitate, un copil de 14 ani, se află în Secția Reanimare a Centrului Mamei și Copilului, comunică Deschide.mdVezi și:

Solicitat telefonic, Alexei Grosu, șeful-adjunct al INSP, a declarat că imediat după producerea accidentului, șoferul de 30 de ani, care se afla în stare de ebrietate la volan, a fost reținut pentru 72 de ore.

„Pe numele său a fost pornit un dosar penal în baza articolului 264 alin. 5 și 6 din Codul Penal.

Tânărul riscă închisoare de la 7 la 12 ani cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport”, a spus Grosu.

Totodată, copilul de 14 ani care a rămas în viață, a fost transportat la Centrul Mamei și Copilului din Chișinău.

„Copilul este în stare gravă cu mai multe traumatisme – cranio-cerebral, fracturi ale cutiei toracice și ale membrelor inferioare.

Este inconștient și sub supravegherea medicilor din secția de reanimare”, susține Maxim Cazacu, purtătorul de cuvânt al instituției.

Amintim că tânărul care conducea un automobil Mazda a încercat să depășească un alt autoturism din fața sa. Ieșind pe acostament, vehicolul a tamponat 4 pietoni, dintr-un grup de 6 persoane care se deplasau pe partea opusă a carosabilului.În urma accidentului, două femei de 60 și 49 de ani, una dintre care era Mariana Ţugui, primarul localității Piatra, au murit pe loc.

O tânără de 21 de ani și un minor de 14 ani au fost transportați la Spitalul din Orhei, în stare gravă.

Din nefericire tânăra s-a stins în secția de reanimare în noaptea de sâmbătă spre duminică.

sursa: Deschide.md

Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON%d blogeri au apreciat: