CALM deplânge plecarea prematură a Marianei Țugui, primarul comunei Piatra din raionul Orhei

Congresul Autorităților Locale din Moldova deplânge plecarea dintre noi a primarului de Piatra, Mariana Țugui.

În seara zilei de sâmbătă, 18 iulie, în momentul în care un șofer în vârstă de 30 de ani, în stare avansată de ebrietate, a spulberat-o de pe marginea drumului, femeia primar, împreună cu feciorul său de 14 ani, mătușa și nepoata sa, se duceau să vadă cum funcționează iluminatul stradal proaspăt instalat.Era prima ei realizare importantă în calitate de ales local… Mariana Țugui, mătușa și nepoata sa au decedat în momentul impactului, feciorul acesteia este internat în stare critică, transmite Congresul Autorităților Locale din Moldova.

Vedeți și Tragedie la Orhei. Un șofer beat a lovit mortal Primarul com. Piatra și alte trei rude ale edilei

În ziua tragediei primarul de Piatra venise la serviciu pentru a oficializa căsătoria unei perechi de tineri.

Mariana Țugui s-a născut la 28 august, 1971.

Pedagog de profesie, ca și mulți alți intelectuali de la noi, Mariana Țugui a fost nevoită să renunțe la vocația sa și la discipoli pentru a lua calea pribegiei, în căutarea unui loc de muncă cu venituri decente.

După cinci ani revine acasă și pentru că-și dorește să creeze condiții în localitatea sa asemeni celor din țările europene, a absolvit Academia de Administrare Publică și candidează la alegerile locale generale din octombrie 2019 pe care le câștigă din primul tur.

A fost o femeie străduitoare, optimistă și plină de viață. Deoarece primarul nu prea are zile libere, chiar și atunci când s-a abătut acest virus peste noi și toți bugetarii erau izolați acasă, Mariana Țugui venea la serviciu pentru ca avea aspirații mari”, își amintește fostul ales local de Piatra Parascovia Negruță.

Congresul Autorităților Locale din Moldova  exprimă sincere condoleanțe rudelor, consătenilor, primarilor și tuturor celor care au cunoscut-o pe Mariana Țugui.

Amintim că luna aceasta, în Republica Moldova au decedat încă doi aleși locali.

La 6 iulie a plecat la cele veșnice Zinaida Diaconu, primarul comunei Chetriș din raionul Fălești, iar la 10 iulie a fost răpus de COVID-19 Valeriu Pruteanu, primarul satului Dubna din Soroca .

Sursa: Serviciul de Comunicare al CALM

Dacă vă place cea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON%d blogeri au apreciat: