Au început lucrările de evacuare a navei Delfi, petrolierul sub pavilionul Republicii Moldova naufragiat lângă Odesa

Autoritățile portuare din regiunea Odesa informează că au început lucrările de ridicare a navei Delfi, petrolier sub pavilionul Republicii Moldova.

Amintim că tancherul sub pavilionul Republicii Moldova a naufragiată la 22 noiembrie 2019 într-un golf din apropiere de Portul maritim Odesa.Potrivit sursei, la 18 iulie curent, scafandrii ucraineni au început să examineze unele compartimente ale petrolierului, necesare înainte de a fi inițiată procedura de ridicare și fixare a vasului.

Vedeți și Un petrolier sub pavilionul Republicii Moldova a eșuat lângă portul Odesa

Acest lucru a fost raportat de Maxim Kucij, director al Administrației Regionale de Stat din Odesa.

Așa cum am promis anterior cetățenilor și personal președintelui, ne mișcăm conform planului – faza activă este în curs de desfășurare.

Planul este următorul: pentru a ridica tancherul la 45 grade, fixarea și, în consecință, îndepărtată de pe plajă.

Reprezentanții companiei care a construit nava ne-au asigurat că, după răsturnarea cisternei, vor avea nevoie de 2 săptămâni pentru a-l transporta la locul viitoarei dislocări“.

Sursa mai specifică că directorul Administrației Regionale de Stat din Odesa a mai adăugat că în procesul de evacuare a tancherului naufragiat sunt implicați mai mulți experți, inclusiv ai administrației regionale, agenți economici.

„Ne facem griji pentru că totul să se petreacă cât mai rapid și mai sigur pentru turiști.

În perioada cât are loc evacuarea navei, locuitorii nu au acces pe plajele din zonă.Dacă vă place cea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON%d blogeri au apreciat: