Poliţia de Frontieră a primit o nouă donație în lupta cu COVID-19 din partea UNICEF şi OIM

Fondul Fiduciar cu Parteneri Multipli al ONU prin intermediul UNICEF şi Organizației Internaționale pentru Migrație(OIM), continuă să acorde suportul necesar Poliției de Frontieră în lupta cu COVID 19.

În cadrul proiectului se propune îmbunătățirea capacităților Poliției de Frontieră de a asigura controlul și gestionarea cazurilor de infecție în punctele de trecere a frontierei de stat.Ieri, 16 iulie, autoritatea de frontieră a beneficiat de o donație, din partea UNICEF, a 2000 costume de protecție, 1000 halate medicale, precum și 2 termoscanere portabile pentru detectarea persoanelor cu statut febril în punctele de trecere deschise traficului.

Acestea vin în suportul polițiștilor de frontieră aflați în prima linie, la controlul de frontieră.

Echipamentul este parte a proiectului ,,Consolidarea răspunsului național al Republicii Moldova la criza COVID-19”, în care Poliţia de Frontieră este una dintre instituțiile beneficiare alături de IGP, ANP, Centrul de triaj COVID-19 și alte 53 de instituții medicale din Republica Moldova.

Totodată , OIM va asigura financiar testarea a 300 de angajaţi ai Poliţiei de Frontieră în raport cu virusul SARS-Cov-2.

În cadrul aceluiași proiect va fi evaluată necesitatea îmbunatățirii infrastructurii a zece puncte de trecere în domeniul WASH (aprovizionare cu apă și activități/mijloace/echipamente de igienă și sanitare) și vor fi realizate măsurile de răspuns privind detectarea și izolarea persoanelor suspecte de infectare cu virusul COVID-19.

Vedeți și:

Galerie Foto:

Imagen: 3

  • Descargar Imagen
  • Comentar Imagen
  • « Anterior
  • Siguiente »
  • Dacă vă place cea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON    %d blogeri au apreciat: