Ungheneanul Andrei Uncuță a fost prezentat colectivului Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga”

Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, l-a prezentat astăzi colectivului IMPS SCR „Timofei Moșneaga” pe noul director al instituției.Concursul desfășurat pentru ocuparea funcției vacante de director al spitalului a fost câștigat de Andrei Uncuță, care a exercitat interimatul funcției.

Vedeți și Ungheneanul Andrei Uncuță a fost ales director al Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga”

Sincere aprecieri și recunoștință pentru profesionalismul și dedicația cu care vă faceți munca, într-o situație destul de complicată și sper foarte mult că activitate pe care o veți realiza în continuare să fie în interesul instituției, în interesul colectivului, dar și nemijlocit în interesul pacientului. Sincere felicitări și succese”, a menționat Viorica Dumbrăveanu, Ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale

Conștientizez responsabilitatea pe care o am în această funcție. Vă asigur că voi depune maxim efort pentru păstrarea tradițiilor, pentru dezvoltarea acestei instituții cu renume și cu un istoric foarte bogat, o instituție strategică pentru asistența medicală de sănătate publică în țară, cu un potențial enorm de resurse umane, cu baze clinice dezvoltate și vreau să vă asigur că doar împreună cu clinicile universitare, șefii de secții, colectivul, oamenii, care lucrează în acest spital, noi putem obține rezultatele pe care le dorim”, a menționat Ungheneanul Andrei Uncuță, noul director al IMPS SCR „Timofei Moșneaga”.

Totodată, ministrul Viorica Dumbrăveanu a mulțumit personalul medical din IMSP SCR „Timofei Moșneaga” pentru dedicația de care dau dovadă și pentru activitatea lor în această periodă dificilă pentru întreaga lume.

Amintim că în 2015, Andrei Uncuță a deținut funcția de viceministru al Sănătății în perioada Guvernului Chiril Gaburici. De asemenea, acesta a fost vicedirector al Institutului de Neurologie și Neurochirurgie.

Andrei Uncuța s-a născut la Ungheni, în 1972. În 1995 a absolvit USMF „Nicolae Testemițanu”, iar în 1998 și-a început activitatea în calitate de medic neurolog în cadrul Spitalului Clinic Republican.

În perioada 2003-2006 a fost numit şef de secţie la Neurologie Urgenţe şi Ictus Cerebral în cadrul Centrului Ştiinţifico-Practic de Neurologie şi Neurochirurgie.

În perioada anilor 2007–2009 a efectuat studiile postuniversitare prin masterat în cadrul Şcolii de Management în Sănătate Publică, specializarea „Managementul Sănătăţii Publice”, calificarea „Master”, iar din anul 2006 până în 2013 a activat în funcţie de director adjunct la Institutului de Neurologie şi Neurochirurgie.Adversarul său, Aurel Bodiu este neurochirurg, doctor habilitat în științe medicale, profesor universitar.

În trecut acesta a fost neurochirurg la Institutul de Medicină Urgentă, șef Laborator Neurochirurgie, Institutul de Neurologie și Neurochirurgie, secretar științific, Institutul de Neurologie și Neurochirurgie și director adjunct Știință și Inovare, Spitalul Clinic Republican.

Din 2014 până în prezent, a fost șef Secție Neurochirurgie din cadrul Spitalului Clinic Republican.

Galerie Foto:

Imagen: 3

  • Descargar Imagen
  • Comentar Imagen
  • « Anterior
  • Siguiente »
  • Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON    %d blogeri au apreciat: