IGSU continuă să consolidat digurile contra apei din Prut în Ungheni, Măcărești, Grozești, Gotești și Ghioltosu

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, angajații instituției continuă să fortifice diguri de protecție împotriva riscului de inundații în mai multe localități din țară aflate în apropierea râului Prut.

Un baraj de protecție cu lungimea de peste 200 metri a fost fortificat și în municipiul Ungheni.Amintim că la 7 iulie curent, Primăria municipiului Ungheni a anunțat că nivelul apei din râul Prut a coborât cu 1.5 metri și a ajuns la cota 4.90 metri

În satul Grozești din raionul Nisporeni, pompierii au efectuat lucrări de pompare a apei dintr-o grădină pentru preîntâmpinarea inundării unei gospodării.

Lucrări de consolidare a barajelor au avut loc și pe parcursul zilei de 7 iulie în localitatea Gotești din raionul Cantemir.

Aici pentru fortificarea digului au fost utilizate 10 unități de tehnică.

Acțiuni similare au fost întreprinse și în satul Ghioltosu, unde salvatorii și reprezentanții autorităților publice locale au consolidat un baraj pe o distanță de 3km.

La lucrările complexe au fost utilizate 22 unități de tehnică și au muncit 56 de persoane printre care salvatori, polițiști, localnici, dar și reprezentanți a autorităților publice locale.

Digul fortificat a prevenit riscul de inundații care venea din cauza deversării afluentului râului Prut, Saca pentru zeci de hectare de teren, care odată inundate puteau duce la sub inundarea a peste 160 de case de locuit în localitățile Ghioltosu și Țiganca, dar și a unei porțiuni de cale ferată.Activitatea salvatorilor, polițiștilor, autorităților, dar și a localnicilor a prevenit o situație de risc, care putea să ducă la un impact social și economic impunător.

Lucrările de consolidare a digurilor vor continua, iar angajații IGSU vor monitoriza situația privind nivelul apei în râurile Prut și Nistru, dar și afluenții acestora pentru prevenirea riscurilor.

Galerie Foto:

Imagen: 3

 • Descargar Imagen
 • Comentar Imagen
 • « Anterior
 • Siguiente »


 • Mai multe materiale la acest subiect puteți citi accesând următoarele articole

  Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON  One thought on “IGSU continuă să consolidat digurile contra apei din Prut în Ungheni, Măcărești, Grozești, Gotești și Ghioltosu

  %d blogeri au apreciat: