Ungheneanul Andrei Uncuță a fost ales director al Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga”

Astăzi, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a anunțat câștigătorul concursului de ocupare a funcției de director al Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga” – Andrei Uncuță, care a ocupat, începând din martie interimatul funcției.Acesta l-a învins pe adversarul său, Aurel Bodiu, șeful secției neurochirurgie din cadrul Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga”, transmite Sănătate Info

Deoarece, Regulamentul privind numirea în funcție pe bază de concurs a conducătorilor instituțiilor medico-sanitare publice și a Contractului-tip de management al instituției nu prevede și publicarea rezultatelor pentru cele 4 probe, nu știm ce punctaj au luat fiecare dintre ei.

Andrei Uncuță a venit în fruntea spitalului în plină pandemie, fiind numit de către premierul Ion Chicu, după ce fostul director al instituției, Anatol Ciubotaru a fost demis din funcție.

Andrei Uncuță a lăsat atunci funcția de director al Spitalului Republican al Ministerului Afacerilor Interne.

În 2015, Andrei Uncuță a fost viceministru al Sănătății în perioada Guvernului Chiril Gaburici. De asemenea, acesta a fost vicedirector al Institutului de Neurologie și Neurochirurgie.

Andrei Uncuța s-a născut la Ungheni, în 1972. În 1995 a absolvit USMF „Nicolae Testemițanu”, iar în 1998 și-a început activitatea în calitate de medic neurolog în cadrul Spitalului Clinic Republican.

În perioada 2003-2006 a fost numit şef de secţie la Neurologie Urgenţe şi Ictus Cerebral în cadrul Centrului Ştiinţifico-Practic de Neurologie şi Neurochirurgie.

În perioada anilor 2007–2009 a efectuat studiile postuniversitare prin masterat în cadrul Şcolii de Management în Sănătate Publică, specializarea „Managementul Sănătăţii Publice”, calificarea „Master”, iar din anul 2006 până în 2013 a activat în funcţie de director adjunct la Institutului de Neurologie şi Neurochirurgie.

Adversarul său, Aurel Bodiu este neurochirurg, doctor habilitat în științe medicale, profesor universitar.

În trecut acesta a fost neurochirurg la Institutul de Medicină Urgentă, șef Laborator Neurochirurgie, Institutul de Neurologie și Neurochirurgie, secretar științific, Institutul de Neurologie și Neurochirurgie și director adjunct Știință și Inovare, Spitalul Clinic Republican.

Din 2014 până în prezent este șef Secție Neurochirurgie din cadrul Spitalului Clinic Republican.

Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREONOne thought on “Ungheneanul Andrei Uncuță a fost ales director al Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga”

%d blogeri au apreciat: