Foto // A fost reluată construcția centurii stației Bahmut, parte a traseului R1 Ungheni – Chișinău

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Sergiu Railean, a inspectat lucrările de construcție a drumului național R1 Ungheni – Chișinău, pe segmentul de ocolire din a stației Bahmut și a satului Pojarna din raionul Ungheni.Potrivit unui comunicat al MEI, directorul companiei a informat ministrul că lucrările au început în 2018, iar până la 1 iulie 2020, din volumul total, au fost executate doar 15% din lucrări.

Centura de ocolire a satului Pojarna și a st. Bahmut are o lungime de 5,9 km.

Întârzierile au fost cauzate de dificultățile în obținerea argilei din cariera s. Cornești, pentru construcția terasamentului drumului. 

Odată cu soluționarea problemei accesului la gropile de împrumut, lucrările de construcție a rambleurilor, podurilor, digurilor vor fi reluate și finalizate fără tergiversări.

Este important să construim drumuri calitative și durabile în fiecare localitate”, a spus Sergiu Railean.

Construcția drumului R1 pe segmentul localității Bahmut este realizată de compania Rutador SRL și, conform termenilor contractuali, lucrările vor fi finalizate până în luna mai 2021.

Valoarea totală a contractului este de circa 5 milioane de euro, bani acordați sub formă de grant de către Comisia Europeană, prin intermediul Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

La 24 iunie curent, acest segment nefinalizat al traseului strategic R1 Ungheni – Chișinău a fost vizitat de și de Ion Chicu, Primul-ministru al Republicii Moldova.

Urmare. antreprenorul a comunicat premierului că lucrările de construcție a sectorului de drum urmează a fi finalizate în luna mai 2021.

Vedeți și Drumul R16 Bălți – Fălești – Sculeni trebuie finisat până la sfârșitul anului 2020 iar centura Bahmut – mai 2021

La inițiativa Ministerului Economiei și Infrastructurii, Parlamentul a adoptat, la 12 iunie, modificarea articolului 74 al Codului Funciar privind gropile de împrumut.

Astfel, au putut fi reluate și intensificate lucrările la drumurile R26 (Cimișlia), M3 (Chișinău – Cimișlia – Giurgiulești) și R30 (Anenii Noi – Căușeni – Tudora).Galerie Foto:

Imagen: 3

 • Descargar Imagen
 • Comentar Imagen
 • « Anterior
 • Siguiente »
 • Citiți mai multe despre Epopea reconstrucției traseului național R1 Ungheni – Chișinău:

  Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON  2 comentarii la „Foto // A fost reluată construcția centurii stației Bahmut, parte a traseului R1 Ungheni – Chișinău

  %d blogeri au apreciat: