Ziua Ușilor Deschise online la Școala Profesională din Nisporeni

Școala profesională, or. Nisporeni a fost înființată în anul 1978 prin Hotărârea Sovetului Suprem al RSSM cu denumirea de Școală Tehnică Profesională nr. 30.

Prin Hotărârea Sovetului Suprem al RSSM nr. 795 din 20.08.1987 este reorganizată în Școala Tehnică Profesională nr.     80.În anul 1995 prin Hotărârea Guvernului nr. 688 din 09.10.1995 este reorganizată în Școala Profesională Polivalentă Nisporeni.

Vezi și:

Din 2003 prin HG nr.1371 din 17.11.2003 este reorganizată în Școala Profesională, or. Nisporeni.

Anume din această perioadă se conturează profilul agrar al școlii, ținând cont de specificul zonei, dar și al întregii republici.

Din aceste considerente ne-am orientat spre proiecte și parteneri ce susțineau crearea unei baze tehnico-materială de dezvoltare a ramurilor din agricultură: viticultură, vinificație, pomicultură, mecanizarea agriculturii, apicultură.

Astfel, în anul 2005  a fost inițiat proiectul MolAgri în perteneriat cu Kultur Kontakt Austria, în cadrul căruia s-au pus bazele moderne ale meseriei ,,viticultor-vinificator” prin plantarea unui lot experimental.

De asemenea, s-a accentuat și mecanizarea lucrărilor în plantația de viță- de- vie prin achiziționarea utilajelor performante.

Tot în cadrul acestui proiect s-a elaborat planul de învățământ, curriculum pentru meseria viticultor-vinificator, cu termen de studii 3 ani și 1 an.

Proiectul dat a continuat, în parteneriat cu ADA (Agenția de dezvoltare Austriacă) cu implementarea disciplinei Bazele Antreprenoriatului și înființării Firmelor de Exercițiu, pentru a simula activitatea dintr-o firmă reală, fiind școală-pilot.

Imagen: 3

 • Descargar Imagen
 • Comentar Imagen
 • « Anterior
 • Siguiente »


 • Ziua Ușilor Deschise online la Școala Profesională din Nisporeni

  Prezentare Școala Profesională din Nisporeni

   

  Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON  %d blogeri au apreciat: