Permis de conducere fals, perfectat contra sumei de 600 de euro, depistat în PTF Sculeni

Un locuitor din raionul Glodeni este cercetat pentru deținerea permisului de conducere cu indici de falsificare.

Incidentul a fost consemnat de către polițiștii de frontieră din punctul de trecere Sculeni în după amiaza zilei de 15 iunie curent.Pe sensul de intrare în țară, la linia de control s-a apropiat un mijloc de transport ce efectua cursa Germania – Republica Moldova.

În calitate de pasager se afla un conațional în vârstă de 28 de ani.

În momentul verificărilor persoana a manifestat un comportament agitat.

Astfel, polițistul de frontieră a recurs la efectuarea verificărilor suplimentare și a depistat în portmoneul personal un permis de conducere moldovenesc cu indici rezonabili de falsificare.

Audiat, tânărul a comunicat că în martie 2019 a contactat o persoană necunoscută pe rețele de socializare care l-a ajutat să-și perfecteze actul contra sumei de 600 de euro.

Ca urmare, permisul de conducere a fost ridicat pentru efectuarea expertizei tehnico-juridică.

Cercetările continuă pentru a elucida toate circumstanțele, iar moldoveanul riscă amendă în mărime de până la 650 unități convenționale sau muncă neremunerată în folosul comunității de la 150 la 200 de ore, sau închisoare de până la 2 ani, conform prevederilor art.361 Cod Penal al Republicii Moldova.

Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON%d blogeri au apreciat: