Video // Un tânăr de 19 ani a fost reținut într-o localitate din r. Nisporeni pentru „participarea” la răpirea unui automobil

Ofițerii de investigație a Inspectoratului de Poliție a sect. Buiucani din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, în urma măsurilor întreprinse, au identificat și reținut trei tineri care au răpit un automobil de model ,,Ford”, ce era parcat pe str. Columna.

Aceștia s-au dovedit a fi doi minori cu vârstele de 16 și 17 ani și un tânăr în vârstă de 19 ani, comunică Direcției de Poliție a mun. Chișinău.Polițiștii au fost alertați în dimineața de 08 martie, de către un bărbat care a comunicat că de pe teritoriul firmei a fost sustras automobilul  de model ,,Ford”. La fața locului polițiștii au stabilit că indivizii au pătruns și într-un oficiu al firmei, de unde au sustras cheile de la unitatea de transport, după care cu bunul sustras au părăsit locul faptei.

Prejudicial cauzat constituie 90 000 lei. Acțiunile indivizilor au fost surprinse de camerele de supraveghere.

Astfel în urma măsurilor întreprinse de forțele de ordine minorii au fost localizați și reținuți pe teritoriul capitalei iar tânărul de 19 ani a fost reținut într-o localitate din r. Nisporeni.

În cadrul acțiunilor procesual penale tinerii și-au recunoscut vinovăția.

Pe cazul dat fiind inițiată o cauză penală pentru răpirea unității de transport, tinerii fiind cercetați în stare de libertate, iar conform legislației aceștia riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 29 000 lei la 67 500 lei sau cu închisoare de la 1 la 3 ani.

Momentul furtului a fost înregistrat de camerile de luat vederi și făcute publice de Poliția Capitalei:

Poliţia Capitalei vine cu următoarele recomandări:

  • Dotaţi autoturismul cu un sistem de alarmă pe bază de sensori ce se aplică pe geamuri şi capote, ceea ce îşi dovedeşte întotdeauna eficienţa
  • Verificaţi dacă geamurile sunt închise şi portierele asigurate atunci când părăsiţi autoturismul, chiar şi pentru câteva minute
  • Asiguraţi-vă că nu aţi lăsat cheile în contact
  • Pe timpul nopţii, parcaţi autoturismul în locuri special amenajate şi iluminate, aflate în zona de acţiune a patrulelor de poliţie
  • Nu păstraţi la vedere în autoturism bunuri de valoare (genţi, poşete, borsete, acte de identitate, documente, cărţi de credit, aparatură audio-video, telefoane mobile etc.)
  • Dacă pe locul unde s-a aflat autoturismul sunt urme lăsate de infractori (geam spart, urme de încălţâminte sau accesorii auto deteriorate), luaţi măsuri de protejare a acestora până la sosirea experţilor criminalişti.

Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON%d blogeri au apreciat: