No comment // Sigla unui partid politic publicată pe pagina Consiliului raional Ungheni

Începând cu anul 1950, întreaga comunitate a bătrânului continent sărbătorește la 9 mai Ziua Europei.

Totodată, cel mai afectat continent de al doilea război mondial, comemorează la 8 mai sfârșitul conflagrației în Europa și capitularea Germaniei Naziste.

Sfârșitul războiului a fost posibil datorită alianței URSS – SUA – Marea Britanie și Franța contra Germaniei Naziste.În acest context, unii actori politici, inclusiv și un partid politic parlamentar, promovează ideile propagandiste ale Federației Ruse precum:

  • „Marele război pentru apărarea patriei” și nu cel de-al Doilea Război mondial;
  • „Victoria asupra Fascismului” și ultă să menționează că au înlocuit nazismul cu comunismul;
  • „1941 – 1945” în loc de 1 septembrie 1939 – 2 septembrie 1945;
  • „9 mai” în loc de 8 mai.

Revenind la subiectul articolului, comunicăm că astăzi, pe pagina de facebook al Consiliului raional Ungheni, au fost publicate mai multe materiale foto prin care conducerea raionul comemorează victimele celui de-al doilea război mondial și felicită veteranii cu „Ziua Victoriei împotriva fascismului”.

Din păcate, conducerea raionului a reamintit din nou cetățenilor despre apartenența politică și și-au prins la piept „Gheorghievskaia lenta”, element interzis în mai multe state pentru că se asociază cu tendințele imperialiste ale Federației Ruse și a separatismului pro-rus din regiunea Donețk al Ucrainei.

Însă, cel mai tare ne-ai indignat publicarea unei poze în care conducerea raionului apare în calitate de Președinte al Consiliului raional Ungheni iar pe fundal, în centru, este reprezentată Steaua Roșie.

Simbolul reprezintă Armata Roșie al URSS și este simbolul politic al partidului politic PSRM, reprezentant al cărui este și Președintele raionului.

Să sperăm că nu a fost făcut intenționat acest lucru.

Sigla partidului politic PSRM publicată pagina Consiliului raional Ungheni

Ulterior, fotografia sus-menționată a fost ștearsă de pe pagina Consiliului raional Ungheni.

Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREONOne thought on “No comment // Sigla unui partid politic publicată pe pagina Consiliului raional Ungheni

%d blogeri au apreciat: