Sedința Centrului Unic de Comandă a stării de urgență din 25 aprilie 2020

Prim-ministrul Chicu a condus o nouă ședința on-line a Centrului Unic de Comandă a stării de urgență.

În cadrul ședinței online, au fost audiate rapoartele conducătorilor autorităților și instituțiilor publice implicate în gestionarea situației epidemiologice, comunică Guvernul Republicii Moldova.Pavel Voicu a raportat faptul că angajații MAI sunt implicați în acțiuni de monitorizare a respectării regimului de autoizolare a cca 15 mii de contacți și peste 39,6 mii de persoane aflate sub supraveghere.

În ultimile 24 de ore în Republica Moldova au intrat 1403 persoane:

 • 607 din partea României;
 • 414 din partea Ucrainei;
 • 382 pe cale aeriană.

Poliția întreprinde acțiuni de patrulare a locurilor publice și monitorizează respectarea cerințelor de distanțare socială. Oamenii sunt îndemnați să se deplaseze strict după necesitați esențiale.

Din 1385 de biserici în 1241 nu au fost făcute slujbe și în 144 au fost slujbe doar cu participarea preoților. Poliția monitorizează toate cimitirele din țara.

A fost instituit regimul de carantină în 2 localități din raionul Vulcănești al UTA Găgăuzia: Cișmichioi și Etulia.

Ministrul Pânzari a raportat despre implicarea a 227 militari în acțiunile de gestionare a situației epidemiologice, dintre care 145 sunt implicați în menținerea regimului de carantină.

Ion Chicu a mulțumit polițiștilor și militarilor pentru serviciu și a menționat că activitățile de patrulare a locurilor publice și menținere a regimului de carantină au rol critic în prevenirea răspândirii infecției.

Ministrul Dumbrăveanu a informat despre investigarea a 1024 de probe, dintre care au fost confirmate 194 de cazuri de infecție.

Toate sunt cu transmitere locală. Cele mai multe cazuri au fost confirmate în mun. Chișinău – 55, raionul Dubăsari – 38, în raioanele din stânga Nistrului – 31.

Totodată, până în prezent, în Republica Moldova au fost investigate 15572 probe și confirmate 3304 cazuri de infecție.

Au fost tratate 825 persoane infectate de COVID-19, fără informația despre tratați din raioanele din stânga Nistrului. A fost înregistrat decesul a 94 persoane infectate cu COVID-19.

Galerie Foto:

Imagen: 3

 • Descargar Imagen
 • Comentar Imagen
 • « Anterior
 • Siguiente »


 • Declarații de presă:

  Redacția News.Ungheni.org reamintește că în această perioadă critică pentru Republica Moldova, Unghenenii au demonstrat repetat un grad înalt de mobilizare și spirit civic.

  Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON  %d blogeri au apreciat: