Ministrul Economiei și Infrastructurii a întreprins o vizită de lucru la Nisporeni

La 23 aprilie curent, ministrul Economiei și Infrastructurii, Sergiu Răilean, a întreprins o vizită în raionul Nisporeni. În cadrul vizitei de lucru, ministrul a anunțat că Guvernul va acorda subvenții pentru dezvoltarea capacităților incubatoarelor de afaceri din Republica Moldova.

„Incubatoarele de afaceri vor primi subvenții pentru dezvoltare de peste 2 milioane de lei”

Ministrul Răilean a avut o discuție cu președintele Consiliului Raional Nisporeni, Vasile Mărcuță, despre situația social-economică din raion în contextul Stării de Urgență.Aceștia au făcut referire la gestionarea riscurilor epidemiologice, activitatea întreprinderilor și dificultățile cu care se confruntă acestea.

Președintele Consiliului raional a informat că la nivelul administrației publice locale nu sunt constrângeri în ceea ce privește gestionarea situației epidemiologice, în cadrul Spitalului raional Nisporeni fiind deschisă o Secție COVID-19, care este dotată cu echipamentul de protecție necesar și datorită suportului financiar alocat din bugetul Consiliului raional.

Imagen: 3

 • Descargar Imagen
 • Comentar Imagen
 • « Anterior
 • Siguiente »
 • În cadrul discuției cu rezidenții Incubatorului de Afaceri, Sergiu Răilean a apreciat curajul și flexibilitatea antreprenorilor, care au identificat soluții pe perioada crizei. De asemenea, le-a dat asigurări că întreprinderile vor fi susținute de stat la etapa post criză și relansare prin diverse programe, granturi și subvenții acordate prin Organizația pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM).

  Vor fi acordate subvenții de circa 2 milioane de lei pentru dezvoltarea capacităților incubatoarelor de afaceri din toate regiunile țării pentru atenuarea efectelor crizei pandemice.

  Punem la dispoziția antreprenorilor granturi și finanțări prin intermediul programelor active ale Organizației pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) în valoare totală de circa 100 milioane lei, din resurse bugetare și europene”, a spus Sergiu Răilean.

  În cadrul Incubatorului de Afaceri Nisporeni își desfășoară activitatea 38 de companii dintre care 26 sunt start-upuri, 28 sunt gestionate de tineri și 18 companii sunt administrate de femei.

  Au fost create 115 locuri de muncă dintre care 48 pentru femei și 64 destinate tinerilor.

  În 2019, cifra de afaceri a rezidenţilor a constituit circa 48 de milioane de  lei. Pe parcursul anilor 2014-2020, de serviciile Incubatorului de Afaceri Nisporeni au beneficiat 70 de companii.

  În Republica Moldova activează 11 Incubatoare de Afaceri, în cadrul cărora își desfășoară activitatea 219 companii dintre care 110 start-upuri, 108 sunt gestionate de tineri și 99 de companii administrate de femei, cu un total de 937 locuri de muncă.

  Imagen: 3

 • Descargar Imagen
 • Comentar Imagen
 • « Anterior
 • Siguiente »
 • Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON  %d blogeri au apreciat: