Programul Nopții Învierii pentru locuitorii din Zagarancea

În legătură cu starea de urgență declarată la nivel național, din cauza Pandemiei COVID-19, Primăria Comunei Zagarancea, în discuții cu Preotul paroh al bisericii sf. Cuvioasa Parascheva și șeful de post dl. Vitalie Grinciuc, a stabilit următorul Program pentru Seara Învierii Domnului din 18 spre 19 aprilie 2020:


  • ora 22:00 – 01:30 – Liturghia va fi oficiată de către preotul Paroh, 2 cântăreți. Accesul altor persoane în biserică și curtea bisericii, nu se ADMITE.
  • ora 23:30 – 03:00 – câte un reprezentant din familie (de dorit mai tineri de 63 ani), echipați cu mască și mănuși, se vor aranja pe stânga și pe dreapta, pe strada centrală din Zagarancea, cu păstrarea distanței sociale 1-2 metri.

Totodată, Vasile Gaviuc, primarul comunei Zagarancea mai comunică și careva restricții:

  • Accesul cu mijloace de transport în zona descrisă, strict INTERZISĂ, inclusiv pe toate drumurile adiacente. E de dorit deplasarea spre locul nominalizat să o faceți fără transport.
  • Accesul în localitate și la sfințirea prinoaselor este strict INTERZISĂ pentru persoane din alte localități.
  • Sfințirea prinoaselor se va face între orele 01.30- 03.00.
  • Slujba va fi transmisă prin sonorizare.
  • Lumina sfântă se va lua de la poarta bisericii începând cu ora 23:00, cu păstrarea distanței sociale și având echipamente de protecție.
  • După sfințirea prinoaselor, ieșirea de pe stradă se va efectua organizat, pe drumurile adiacente, fără a încurca preotul și persoanele care așteaptă sfințirea.

În speranța că suntem conștienți de riscurile posibile, dar totodată doritori de a trăi bucuria Învierea Domnului, solicităm să vă conformați, pentru a menține dispoziția de sărbătoare și liniștea în sat.

Redacția News.Ungheni.org reamintește că în această perioadă critică pentru Republica Moldova, Unghenenii au demonstrat repetat un grad înalt de mobilizare și spirit civic.

Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON%d blogeri au apreciat: