Situația epidemiologică privind pandemia COVID-19 la 13 aprilie 2020

La ziua de 13 aprilie 2020, sunt înregistrate 1662 de cazuri de infecție cu noul coronavirus, dintre care 129 cazuri sunt din Stânga Nistrului.
În raionul Ungheni, sunt confirmate 14 persoane infectate cu COVID-19:

  • mun. Ungheni – 0;
  • s. Buciumeni – 2;
  • s. Bumbăta – 1;
  • s. Cornești – 8;
  • s. Măcărești – 1;
  • s. Pârlița – 1;
  • s. Unțești – 1.

Starea de sănătate a persoanelor infectate:  169 – stare gravă, 471 – stare de gravitate medie, restul în stare satisfăcătoare.

La fel, sunt internați 118 copii infectați cu COVID-19, starea lor de sănătate fiind de gravitate medie și satisfăcătoare.

Până la ziua de azi, 107 persoane au fost tratate, iar 33 persoane au decedat din cauza COVID-19.

În total, au fost confirmate 435  cazuri de infectare în rândul angajaţilor sistemului de sănătate, printre care: medici – 109, asistenţi medicali -154, felceri – 29, paramedici – 1, farmacişti – 8, personal auxiliar – 134 persoane.

În cadrul unei intervenții on-line din această dimineață, șeful secției terapie intensivă de la Institutul de Medicină Urgentă, Adrian Belîi, a menționat că până în prezent la reanimare au fost internate 61 de persoane, 44 dintre acestea sunt în stare gravă, 7 pacienți sunt conectați la ventilare artificială și alți 3 la hemodializă.

Totodată, 22 de pacienți sunt dependenți de oxigen. La fel, medicul a subliniat că spitalul dispune de echipamentele necesare, precum și de consumabile, inclusiv tuburi pentru intubare de unică folosință.

Redacția News.Ungheni.org reamintește că în această perioadă critică pentru Republica Moldova, Unghenenii au demonstrat repetat un grad înalt de mobilizare și spirit civic.

Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON%d blogeri au apreciat: