COVID-19 // Declarații după ședința Centrului Unic de Comandă din 5 aprilie 2020

Declarații după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19 din 5 aprilie 2020.
La 4 aprilie au fost depistate 161 cazuri noi de infectare cu Coronavirus de tip nou / COVID-19, astfel cifra celor cazurilor pozitive la nivel național se ridică la 752 cazuri.

 Vedeți și COVID-19 a mai provocat două victime în Republica Moldova

Totodată, până la ora 10:30 a zilei de 5 aprilie (36 de ore), au fost înregistrate 6 decesuri din cauza infecției cu Coronavirus de tip nou / COVID-19:

  • O femeie de 27 ani din Tiraspol, comorbidități: diabet zaharat, nefropatie st. 5, insuficiență renală cronică, nefroscleroza.
  • O femeie de 57 ani din Chișinău, comorbidități: diabet zaharat, decompensat HTA, pneumonie bilaterală, boală ischemică.
  • O femeie de 65 ani din Chișinău, cu pneumonie comunitară segmentară pe dreapta, insuficiență respiratorie de grad II, insuficiență renală acută, nefropatie toxică, insuficiență cardiacă, demență organică, boala Alzheimer.
  • Un bărbat de 79 de ani, internat pe 28 martie în stare gravă la Spitalul Clinic Republican. Bărbatul suferea de hipertensiune, hepatită virală și cardiopatie.
  • Un bărbat de 41 de ani care a decedat la Institutul de Medicină Urgentă, fiind internat pe 30 martie în stare gravă. Acesta avea pneumonie bilaterală și suferea de hipertensiune și diabet zaharat de gradul II;
  • O femeie de 71 de ani, care a murit la Fălești. Aceasta avea cardiopatie și infarct miocardic. Din 2 aprilie, a făcut febra și pneumonie.

Totodată, în seara zilei de ieri au fost anunțate încă 5 cazuri noi de infectare în regiunea Ungheni. Cazuri au fost depistate în Ungheni (1), Călărași (1) și Nisporeni (3).

Astfel, până în prezent, cele 11 cazuri pozitive de infectare cu COVID-19 sunt înregistrate în felul următor:

  • 7 cazuri pozitiv în raionul Nisporeni;
  • 2 cazuri pozitive în raionul Călărași;
  • 2 cazuri pozitive în raionul Ungheni.

Redacția News.Ungheni.org reamintește că în această perioadă critică pentru Republica Moldova, Unghenenii au demonstrat repetat un grad înalt de mobilizare și spirit civic.

Dacă vă place cea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREONOne thought on “COVID-19 // Declarații după ședința Centrului Unic de Comandă din 5 aprilie 2020

%d blogeri au apreciat: