A patra persoana infectată cu COVID-19 din Nisporeni este internată la Spitalul raional

Un tânăr în vârstă de 27 de ani, originar din satul Bălăureşti, a fost infectat cu COVID-19 în timp ce s-a aflat în Marea Britanie. La 25 martie curent, Nisporenianul s-a întors acasă cu o rută charter, împreună cu soţia şi copilul său, informează Albasat TV


Vedeți și Detalii despre persoana infectată cu COVID-19 din raionul Ungheni

Amintim că anunțul privind al 4-lea caz de infectare în raionul Nisporeni a fost făcut în după amiaza zilei de ieri de Alexandru Ionel, primarul satului Bălăurești.

 „Per raionul Nisporeni, până la ora actuală şi vorbim aici de data 03.04.2020, ora 13:00, avem 4 cazuri confirmate cu infecţia COVID-19. Primele două cazuri sunt din satul Marinici, al treilea caz confirmat este din satul Soltăneşti şi respectiv al patrulea confirmat, este din satul Bălăureşti, raionul Nisporeni.

Toate patru cazuri, sunt cazuri de import. Toate sunt persoane de gen masculin, cu vârstele cuprinse între 27 şi 39 de ani. Primele două sunt cazuri de import din Franţa şi respectiv, ultimele două sunt cazuri de import din Anglia”, a comunicat Alexandru Cornei, șeful de direcție în cadrul Centrului de Sănătate Publică Ungheni pentru postul de televiziune local Albasat 

Sursa mai informează că bărbatul este internatî cadrul Spitalului raional Nisporeni. De asemenea, soţia şi copilul au fost spitalizaţi, la data de 2 aprilie, fiind suspectaţi de infecţie.

Ultima persoană diagnosticată pozitiv cu infecţia COVID-19, din satul Bălăureşti, conform fişei epidemiologice, s-a întors în ţară cu o rută charter împreună cu familia. Vorbim aici de soţia şi copil, la data de 25 martie 2020.

S-au autoizolat la domiciliu şi la data de 02.04. 2020 au fost internaţi la Spitalul Raional Nisporeni”, a mai comunicat Alexandru Cornei, șeful de direcție în cadrul Centrului de Sănătate Publică Ungheni pentru postul de televiziune local Albasat 

Totodată, jurnaliștii de la Albasat mai informează că la ora actuală, în raionul Nisporeni sunt trei persoane suspecte de infectare. Toate trei sunt internate în cadrul Spitalului raional Nisporeni.

Soţia şi copilul sunt cu statut de persoane suspecte şi per raion, la moment avem trei persoane suspecte. Aşteptăm rezultatele de laborator, care vor confirma sau infirma infecţia cu COVID-19.

Toate persoanele, care au venit cu ruta respectivă, care s-a întos din Anglia, toate sunt luate la evidenţă şi toate se află sub monitorizare de către medicul de familie prin intermediul telefonului şi cu ajutorul poliţiei. 

Aici, vreau să fac un apel repetat către populaţie: Staţi acasă! Nu vă supuneţi riscului atât pe dvs, cât şi pe cei din jur”, a mai comunicat Alexandru Cornei pentru postul de televiziune local AlbasatÎn aceiași ordine de idei, comunicăm că până la 4 aprilie 2020, au fost înregistrate 6 cazuri pozitive de infectare cu COVID-19 în regiunea Ungheni:

sursa: Albasat TV

Redacția News.Ungheni.org reamintește că în această perioadă critică pentru Republica Moldova, Unghenenii au demonstrat repetat un grad înalt de mobilizare și spirit civic.

Dacă vă place cea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREONOne thought on “A patra persoana infectată cu COVID-19 din Nisporeni este internată la Spitalul raional

%d blogeri au apreciat: