Briefing de presă privind COVID-19 din 1 aprilie 2020

Briefing de presă susținut de Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, de prezentare a informațiilor actualizate privind controlul infecției prin Coronavirusul de tip nou / COVID-19, la nivel național din 1 aprilie 2020.Vezi și Platformă interactivă privind COVID-19 în Republica Moldova

Amintim că la ziua de 1 aprilie 2020 în Republica Moldova sunt înregistrate 353 cazuri oficial de infectare cu Coronavirus de tip nou / COVID-19

Din cele 55 de cazuri noi:

  • 7 sunt de import (Marea Britanie și Austria);
  • 48 cazuri de origine locală (Chișinău, Ștefan Vodă, Soroca, Cahul, Ialoveni, Orhei, Strășeni, Briceni, regiunea Transnistreană și mun Bender / Tighina).

Totodată, au fost înregistrate 2 decese noi din cauza Coronavirusului de tip nou / COVID-19:

Urmare a actualizării platformei de monitorizare a pandemiei de Coronavirus de tip nou / COVID-19 în Republica Moldova, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale comunică încă un caz de infectare în raionul Nisporeni.

Acest caz este al 4-lea din regiunea Ungheni, după 1 caz înregistrat anterior în satul Păulești din raionul Călărași și 2 cazuri pozitive în satul Marinici din raionul Nisporeni.

În aceași ordine de idei, comunicăm că Primul-ministru Ion Chicu a convocat Ședința Comisiei pentru Situații Excepționale în care a fost aprobată Decizia nr. 10 din 31 martie 2020

La ședința Comisiei s-a mai decis că din cauza statisticii îngrijorătoare din or. Ștefan-Vodă (11 cazuri), satul Carahasani, r-nul. Ștefan-Vodă (9 cazuri) și or. Soroca (22 cazuri) se instituire regimul de carantină în aceste regiuni. Aici va fi concentrat un număr mai mare de polițiști și militari care vor supraveghea circulația persoanelor.

Redacția News.Ungheni.org reamintește că în această perioadă critică pentru Republica Moldova, Unghenenii au demonstrat repetat un grad înalt de mobilizare și spirit civic.
Citiți mai multe despre criza apariției primului caz pozitiv de infectare cu Coronavirus de tip nou în Republica Moldova:

Dacă vă place cea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON%d blogeri au apreciat: