Meteorologii au emis Cod GALBEN de secetă hidrologică

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis o nouă alertă – Cod GALBEN de secetă hidrologică. Seceta se răsfrânge pe aproape întregul teritoriu al Republicii Moldova, cu excepția bazinului râului NistruPrognoza hidrologică a intrat în vigoare ieri, 4 martie 2020, începând cu ora 13:00 și este valabilă până la 13 martie curent, ora 13:00.

„În legătură cu temperaturile ridicate și lipsa precipitațiilor esențiale, în bazinul râului Prut în aval de lacul de acumulare Costești-Stânca și râurile mici din centrul și sudul țării. Se atestă Seceta Hidrologică! Solicităm agenților economici și populației să consume rațional resursele de apă.”.

Seceta hidrologică se definește în funcție de debitul și volumul scurgerii apei în râuri pentru o perioadă de timp.

  • În cazul când volumul scurgerii apei atinge cote de 50% și mai joase din norma multianuală pe o durată de 5-7 zile se emite Сod Galben de Seceta Hidrologică;
  • Atunci când Seceta Hidrologică se manifestă pe 80% din suprafața țării se anunță Seceta Hidrologică pe întreg teritoriu țării, analogic și pentru bazine hidrografice.

Dacă vă place cea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREONOne thought on “Meteorologii au emis Cod GALBEN de secetă hidrologică

%d blogeri au apreciat: