Foto // Opt cetățeni turci depistați după ce au traversat ilegal râul Prut cu ajutorul unei bărci pneumatice

Poliţiştii de frontieră Română din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huşi în cooperare cu structurile de frontieră din Republica Moldova au depistat opt cetățeni turci, șapte adulţi şi un copil, care au traversat râul Prut cu ajutorul unei bărci pneumatice, cu intenţia de a ajunge în Germania.În data de 05 martie 2020, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huşi acţionând în baza schimbului de informaţii cu structurile de frontieră din Republica Moldova au organizat o acţiune specifică pe linia migraţiei ilegale.

Astfel, în jurul orei 06.30, colegii noştri au observat cu ajutorul sistemului de supraveghere a frontierei de stat ce funcţionează pe principiul termoviziunii, pe direcţia localităţii Stănileşti (jud. Vaslui) – Sarata-Răzeși (r. Leova), opt persoane – şapte adulţi şi un copil care se deplasau dinspre râul Prut către interiorul ţării şi care nu-şi justificau prezenţa în zona de responsabilitate.

Imediat, poliţiştii de frontieră din cadrul sectorului s-au deplasat în zonă şi au oprit persoanele în cauză.

Cei opt cetățeni străini au fost conduși la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huşi în vederea stabilirii identităţii şi continuării cercetărilor.

În urma cercetărilor efectuate, în cooperare cu autoritățile de frontieră din  R. Moldova, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele descoperite sunt cetățeni turci, şase bărbaţi și o femeie, cu vârste cuprinse între 22 – 45 de ani, şi un minor, în vârstă de 3 ani.

Aceștia au declarat că au traversat râul Prut cu ajutorul unei bărci pneumatice, având intenția de a ajunge în Germania pentru a găsi un loc de muncă.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

În baza Acordului de Readmisie, persoanele au fost preluate de autoritățile de frontieră din Republica Moldova în vederea continuării cercetărilor.

Polițiștii de frontieră ai Republicii Moldova din Direcția regională SUD, întreprind deja un șir de măsuri speciale de investigație și urmărire penală în vederea elucidării tuturor circumstanțelor și stabilirii întregii arii infracționale.

În acest sens, a fost deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de organizare a migrației ilegale.

Dacă vă place cea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREONImagen: 3

  • Descargar Imagen
  • Comentar Imagen
  • « Anterior
  • Siguiente »
  • %d blogeri au apreciat: