Din cauza vântului puternic, 66 de localități rămân fără energie electrică, inclusiv din raioanele Nisporeni și Călărași

Potrivit datelor colectate din subdiviziunile Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, astăzi 24 februarie 2020, salvatorii au intervenit în mai multe situații de risc în urma vântului puternic. Astfel, pompierii au fost solicitați pentru a defrișa copaci doborâți pe trasee din raionul Nisporeni, Călărași și Soroca.Totodată, salvatorii au intervenit pentru a debloca drumul local din orașul Durlești, după ce un arbore s-a prăbușit pe o stație de transport. Pompierii au reușit deblocarea promptă a drumului și a stației. În urma incidentului nimeni nu a avut de suferit.

În după amiaza zilei de 24 februarie angajații IGSU au înlăturat o țeavă de ventilare, care a căzut de pe clădirea unei întreprinderi la Anenii Noi.

Mai mult, rafalele de vânt au deteriorat acoperișul unui bloc de locuit cu 5 nivele din municipiul Ungheni. Potrivit informațiilor operative, în total au fost smulse și deteriorate circa 20 foi de ardezie.

Tot vântul puternic a smuls circa 1000 m2 de țiglă metalică de pe acoperișul unui gimnaziu din satul Pistruieni, raionul Telenești.

De asemenea 53 foi de ardezie au fost smulse de pe blocul administrativ al Colegiului Politehnic din municipiul Bălți.

La fața locului au fost convocate Comisiile pentru situații excepționale raionale care urmează să estimeze valoarea pagubelor materiale.

Conform datelor colectate de la furnizorii de energie electrică şi subdiviziunile teritoriale IGSU, din cauza intensificării vântului la moment rămân parțial deconectate 66 localități din raioanele Criuleni, Cimișlia,Orhei, Telenești, Călărași, Anenii-Noi, Hâncești, Râșcani, Florești, Edineț, UTA Găgăuzia, dar și municipiul Chișinău.

Furnizorii de energie electrică vor lucra pe parcursul zilei de 24 februarie pentru restabilirea energiei către consumatori.

În contextul avertizării emise de Serviciul Hidrometeorologic de Stat, dar și în condiții meteorologice nefavorabile salvatorii avertizează cetățenii, că aflarea sub arbori uscați și clădiri avariate prezintă pericol pentru viața și sănătate.În situaţii de risc oamenii sunt îndemnaţi să apeleze de urgenţă Serviciul 112.

Dacă vă place cea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON

Imagen: 3

  • Descargar Imagen
  • Comentar Imagen
  • « Anterior
  • Siguiente »
  • %d blogeri au apreciat: