Centrul de Excelență în Securitatea Frontierei marchează 13 de ani de la fondare

Centrul de Excelență în Securitatea Frontierei a marcat 13 de ani de la fondare. Mai exact, la 10 ianuarie 2007, în baza Hotărârii Guvernului nr. 23, a fost creat Colegiul Naţional de Grăniceri (CNG) iar prima promoție a pășit pragul Colegiului deja la 3 septembrie 2007.Potrivit unui comunicat al singurei instituții de învățământ ce pregătește experți în domeniul securității frontierei – evenimentul a fost marcat printr-o întrunire retrospectivă la care au participat efectivul CESF, elevi și cursanți.

Printre participanți s-au enumerat primul director al Colegiul Naţional de Grăniceri, comisarul – șef Serghei Carajia, care și astăzi activează în cadrul instituției.

,,Am început activitatea cu câteva mese și calculatoare. Treptat, prin multă muncă și dedicație am reușit să creăm condiții pentru a oferi studii de calitate în domeniu.

Miza și responsabilitatea era mare, nu am avut timp de pierdut, așa că primul lucru era să recrutăm personal calificat, unii dintre ei activează până în prezent”, a menționat fostul director.

Printre profesorii CESF se numără și un absolvent al primei promoții din cadrul Colegiului Național de Grăniceri. Dumnealui a dus mulțumiri profesorilor de atunci, care au stat la baza pregătirii profesionale.

„Pe când îmi făceam studiile la acest Colegiu, dl Carajia ne spunea că unii dintre studenți vor ajunge să fie profesori pentru generațiile următoare. Nu credeam, dar s-a adeverit!”, a mai adăugat dl Bîrcu.

Comisarul – șef Ion Coroi, șef adjunct al Direcției fomare profesională a DGRU a transmis felicitări și le-a urat succes elevilor și cursanților:

,,Vă încurajez pe dvs să perseverați, să studiați cât mai mult, să tindeți pentru studii superioare. Sunt sigur că cineva dintre dvs va ajunge vreun șef de Direcție sau chiar șef al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, nu exclud posibilitea că veți conduce secții sau servicii”.

Centrul de Excelență în Securitatea Frontierei este o subdiviziune din subordinea Poliţiei de Frontieră a MAI a cărei misiune este de a asigura formarea iniţială şi, după caz, formarea continuă a personalului Poliţiei de Frontieră.

Formarea iniţială în Centru se organizează prin învăţământ cu frecvenţa la zi cu durata de 2 ani.

Obiectivul general al Centrului este desfăşurarea procesului de învăţămînt pentru formarea aptitudinilor şi perfecţionarea deprinderilor poliţiştilor de frontieră necesare îndeplinirii la nivel înalt a misiunilor de supraveghere şi control a frontierei de stat, însuşirea prevederilor legislaţiei şi aplicarea normelor legale din domeniul de competenţă.În cei 13 ani de activitate continuă în cadrul Centrului de Excelență în Securitatea Frontierei au fost instruiți 612 elevi și peste 2000 de cursanți

Galerie Foto:

Imagen: 3

  • Descargar Imagen
  • Comentar Imagen
  • « Anterior
  • Siguiente »
  • One thought on “Centrul de Excelență în Securitatea Frontierei marchează 13 de ani de la fondare

    %d blogeri au apreciat: