Ce spune Primarul și locuitorii din Săseni despre minora și tânărul care a bătut-o pentru furtul unei pereche de adidași

Locuitorii satului Săseni au cuvinte de laudă pentru tânăr care a aplicat violența fizică și mai puțin pentru minoră care a fost bătută cu bestialitate, despre care zic că ar fi săvârșit mai multe furturi din locuințe, atât din satul de baștină cât și din cele din vecinătate, transmite Deschide.mdMihai Baicu, primarul localității Săseni, a declarat sursei că nu a știut nimic despre faptul că fata a fost bătută, dar cunoaște că aceasta ar fi furat, nu o singură dată, bani și haine de la sora agresorului.

„El este un băiat cuminte și muncitor, lucrează la Chișinău la o inteprindere de fabricare a țiglei metalice. Nu știu cum s-a ajuns până l-a această situație, dar nici cum au apărut imaginile video pe rețelele de socializare.

Cazul a avut loc mai demult, dar nu știam că a bătut-o. Cunoșteam că fetița a furat de la sora lui mai multe lucruri, haine, încălțăminte și bani, dar și că nu a făcut asta pentru prima dată”, ne-a spus Baicu.

Primarul localității Săseni a mai spus că minora provine dintr-o familie social vulnerabilă, părinții sunt consumatori de băuturi alcoolice, iar ea nu fregventează școala și a avut peste 30 de furturi săvârșite în sat.

„Ea provine dintr-o familie social vulnerabilă. Părinții fetiței consumă des băuturi alcoolice. Au trei copii, iar fetița fetița este cea mai mică din familie.

Nu se duce la școală și fură prin sat tot ce-i cade sub mână, începând cu haine, produse alimentare, dar și sume de bani de mii de lei. Are mai bine de 30 de furturi, atât la noi în localitate cât și prin cele din vecinătate”, ne-a mai spus Mihai Baicu.

Baicu a ținut să adauge că reprezentanții administrației locale au încercat să o ajute de nenumărate ori, dar totul ar fi fost în zadar.

„Am avut cu ea nenumărate discuții, atât eu cât și polițistul din sat, asistentul social, dirigintele și directorul școlii, dar totul e în zadar. Trec câteva zile și o face din nou. Nu cred că bătaia este o soluție, și chiar nu mai știm cum am putea să o ajutăm. Nicidecum nu vrea să înțeleagă că ceea ce face nu e bine”, a mai spus primarul din Săseni.
Amintim că tânărul de 21 de ani, din localitatea Săseni, care a apărut într-o înregistrarea video cum snopește în bătaie o minoră în vârstă de 15 ani, din cauza că ar fi furat o pereche de adidași, a fost escortat la Inspectoratul de Poliție Călărași și reținut pentru 72 de ore.

Video (+18):

%d blogeri au apreciat: