Mama Plus // Pediatrul unghenean Iurie Petriciuc – eroul în halat alb al copiilor

Iurie Petriciuc este pediatrul despre care poți spune că are chei pentru sufletul fiecărui copil. A învățat încă de la începutul carierei sale că anume comunicarea prietenoasă cu micul pacient este cea care te poate ajuta la stabilirea diagnosticului corect, iar ulterior a tratamentului eficient, se comunică într-un articol realizat de portalul Mama Plus / mamaplus.mdRegula de care se ghidează de aproape un sfert de secol este abordarea individuală a fiecărui caz.

A ales să studieze medicina pentru că mama lui își dorea să aibă un medic în familie. Din cei șapte copii anume el a fost cel care i-a îndeplinit visul. Asta deși la început își dorea să-și continue studiile în domeniul sportiv și chiar reușise să depună actele la o facultate cu profil sportiv, însă mama l-a convins să-și schimbe alegerea.

„Mama mi-a dat două zile la dispoziție ca să-mi schimb opțiunea și așa am făcut acest pas responsabil”, își amintește pediatrul Iurie Petriciuc.

Tratarea copiilor mici este o mare responsabilitate

Când venise momentul să aleagă specialitatea nu a trebuit să stea mult pe gânduri, pentru că dintotdeauna a îndrăgit copiii. Așa a ales pediatria. Însă dragostea adevărată față de actuala sa meserie s-a înfiripat abia după anul trei de studii, atunci când a început să studieze mai aprofundat această specialitate și în special patologiile la copii.

Recunoaște că începutul nu a fost deloc ușor, însă nu a regretat nicio zi această alegere, dovada fiind cei 24 de ani de activitate.

Prima sa interacțiune cu pacienții a fost în perioada studiilor de rezidențiat, atunci când a mers să activeze în cadrul Secției de Pediatrie a Ambulatoriului de linie al Stației Ungheni, acolo unde i s-a propus un loc de muncă permanent.

Era o secție cu 20 de paturi. Medicul anterior abandonase secția și aceasta rămăsese fără medic. Am acceptat, deși nu aveam niciun coleg care să mă ajute. Emoțiile au fost foarte mari, însă după acea călire „zburam în pediatrie, povestește medicul.continuarea articolului îl găsiți pe Mama Plus / mamaplus.md

%d blogeri au apreciat: