În România a fost creat partidul pentru construcția autostrăzii Ungheni – Iași – Tg Mureș – „Împreună pentru Moldova”

Câțiva activiști care militează în România pentru construcția autostrăzii Un­gheni-Iaşi-Târgu Mureş au înregistrat un partid – „Împreună pentru Moldova”. Formațiunea a primit ieri acordul judecătorilor de la Tribunalul Bucureşti, transmite TV8

Iniţiatori ai partidului sunt doi ieşeni – Ionel Apostol și Cătălin Urtoi  şi un gălățean, Marian Dumitru. Primii doi sunt cunoscuţii lideri ai asociaţiei „Împreună pentru A8“, iar al treilea este jurnalist.Înregistrarea la Tribunalul Bucureşti a durat o lună şi o săptămână, a precizat Ionel Apostol, liderul formaţiunii pentru ziaruldeiasi.ro.

În aceeaşi zi, noul partid a primit un impuls şi de la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, care a suspendat licitaţia pentru completarea studiului de fezabilitate pentru segmentul Ungheni – Iaşi al Autostrăzii Unirii (A8).

Procedura fusese deblocată cu doar o săptămână în urmă, după ce fusese supendată alte două săptămâni, până dincolo de termenul iniţial de depunere a ofertelor, 25 septembrie.

Dacă până acum tot dădeam vina pe alţii, din acest moment, mingea este în terenul nostru. Noi, moldovenii, putem să propunem capitalei, celor care conduc România, un program special pentru Moldova.

Asta ţine numai de noi“, a declarat Ionel Apostol, precizând că „intenţia noastră este să facem un partid regional puternic care să conteze la guvernare”.

Autoritățile nu au oferit nicio explicaţie, nicio notificare a motivului în anunţul de pe platforma electronică de achiziţii publice.

„Un lucru este cert: ne vom lupta pentru infrastructură, vrem să fie făcute autostrăzile Moldove.

Noi am construit un cadru şi aici ar trebui să vină şi ceilalţi membri ai asociaţiei „Moldova Vrea Autostradă” şi ai Mişcării pentru Dezvoltarea Moldovei. Îi aşteptăm să vină alături de noi“, i-a îndemnat Ionel Apostol.%d blogeri au apreciat: