Foto, Video // Prima ediție a turneului raional la Lupte Libere ,,Pascaru Nicolai”

Duminică, 06 octombrie 2019, în Satul Semeni din comuna Zagarancea, raionul Ungheni, a fost dat start-ul primei ediții a Turneului Raional la Lupte Libere ,,Pascaru Nicolai”. Competiția a avut loc în cinstea unuia din cei mai titulați luptători din Raionul Ungheni – Nicolai Pascaru.Evenimentul sportiv a fost organizat de către Școala Sportivă din municipiul Ungheni cu susținerea candidatului la funcția de primar al comunei Zagarancea – Ciobanu Igor .

Potrivit organizatorilor, parteneri primei ediții a turneului raional la Lupte Libere ,,Pascaru Nicolai” au fost:

 • Ion Poia – Președintele JCI Moldova, candidat independent la funcția de Consilier municipal și raional;
 • Ternovschii Denis- Președintele JCI Ungheni, Președinte CF Ungheni;
 • Manastireanu Sergiu,
 • Grosu Claudia,
 • Ansamblul de dansuri ,,Unghenenii,, coordonator Cristina Bejenari.

Turneul sa desfășurat individual cît și pe echipe.

Cupa de campioana a Turneului a fost cîștigată de echipa din satul Manoilești, iar Vice-campioană a devenit gazda turneului – echipa Semeni și premianta – echipa din municipiul Ungheni

Referitor la prima ediție a turneului, Sergiu Manastirean, unul dintre organizatori, notează pe pagina sa de facebook:

În pofida faptului că pe la mijlocul săptămânii trecute brusc au scăzut temperaturile meteorologice, iar toamna și-a arătat că coloritul său meteo e la fel de multiplicat ca și culorile ei, nu ne-a împedicat faptul ca evenimentul sportiv Turneul raional la lupte libere „Nicolae Pascaru” să aibă vreun obstacol din partea naturii.

Și dacă totuși natura punea vreo piedică,era și varianta de rezervă cu sala sportivă a gimnaziului din sat,dar slavă Domnului totul s-a petrecut cum a fost plănuit.

Da, acum după ce s-a încheiat prima ediție a turneului, și mi-au m-ai trecut emoțiile pot spune ferm și sânt convins că pentru satul nostru s-a m-ai pus baza unei sărbători,ce merită dezvoltată și întărită ca o tradiție frumoasă a baștinii nostre.

Ca prima ediție a turneului, evenimentul s-a desfășurat foarte frumos, chibzuit și bine pus la punct. S-a dovedit că o ideie mustuită de câțiva ani de d-l Ghenadie Flocea, discutată într-un cerc restrâns de oameni,ca mai apoi cercul să se lărgească,și într-un final cu ajutorul și spriginul d-lui Igor Ciobanu, d-lui Ion Poia și altor persoane,acest proiect să fie realizat în realitate.

Gurile rele vor spune că e publicitate sau foră în goana electorală, nu am chef să vă conving că nu-i așa,fie cum gândiți. Cineva într-o discuție me-a sugerat ideia că ar fi bine, că acum în campania electorală să nu politizăm acest turneu.

Și știți că s-a primit fără politică, nimeni nu a umblat cu lozinci, pancarde sau să fie un colorit a vreo unui anumit partid … a fost sărbătoarea satului unde s-au strâns oameni cu diferite idei și viziuni.

A fost o unitate,a fost o sărbătoare pe cinste,ce ne-a dăruit a dispoziție plăcută îmbinată cu duh de spotivi ce tind spre victorie,iar că să închei pe o notă pozitivă,în discursul cuiva la microfon a sunat așa o ideie:„…indiferent cine va câștiga la alegerile locale și va deveni viitorul primar,la a doua ediție de la anul cât și în viitor acest turneu să fie sub patronatul său și susținerea totală a acestuia.

”Noi cei ce ne-am dat stăruința la prima ediție a acestui turneu am pus fundamentul ca evenimentul să devină o tradiție fixă a satului nostru. Am făcut totul din dăruire de suflet și respect enorm pentru d-l Nicolae Pascaru.

În rest așteptăm ediția viitoare,să vedem va prinde rădăcini sau zădarnică a fost truda noastră”Galerie Foto:

Imagen: 3

 • Descargar Imagen
 • Comentar Imagen
 • « Anterior
 • Siguiente »


 • Galerie Video:

  One thought on “Foto, Video // Prima ediție a turneului raional la Lupte Libere ,,Pascaru Nicolai”

  %d blogeri au apreciat: