Brânzan a anunțat concurs pentru funcțiile de directori la Portul Fluvial Ungheni, Red Nord, Poșta Moldovei și Moldatsa

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brânzan, a anunțat concursuri publice pentru ocuparea funcțiilor de directori la S.A. „Red Nord”, Î.S. „Poșta Moldovei”, Î.S. „Portul Fluvial Ungheni” și ATM Î.S. „MoldATSA”, în cadrul prezentării raportului pentru cele 100 de zile de activitate a Guvernului Sandu.Până la desemnarea unor noi directori în baza concursului public, au fost numiți administratori interimari, a mai menționat Brînzan.

Totodată, oficialul a mai comunicat că până la sfârșitul lui octombrie, va fi schimbată conducerea Metalferos și se va face un audit pe toate procesele care au avut loc în întreprindere.

Amintim că Întreprinderea de Stat „Portul Fluvial Ungheni” este singurul port fluvial funcțional din Republica Moldova și operator al Portul de pasageri Giurgiulești. Î.S. „Portul Fluvial Ungheni” a fost fondată în anul 1968 și la momentul actual, în Republica Moldova, sunt doar cîțiva agenți economici care prestează servicii din domeniul transportului naval pe plan intern și pe plan internațional.

În 2014, Portul Fluvial Ungheni avea în gestiune patru barje care transportă marfa pe râul Prut, prin Portul Internațional Liber Giurgiulești.

Dea lungul anilor, Î.S. „Portul Fluvial Ungheni” a efectuat lucrări de extragere a substanţelor minerale utile (nisip alb) din bazinul râului Prut, care ulterior erau comercializat ca material de contrucție pe piața internă a Republicii Moldova.

Tot în 2014, Portul fluvial Ungheni a investit aproximativ 800 de mii de lei pentru a curăța albia râului Prut pe o lungime de 70 de kilometri, între Cahul și Cantemir, iar în 2015 navigația comercială urma să ajungă până la Ungheni. Din păcate, situația a rămas neschimbată și în 2019.%d blogeri au apreciat: