Un georgian a fost depistat de Poliția de Frontieră Română în tentativă de trecere ilegală a râului Prut

Polițiștii de frontieră ai României din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Țuțora au depistat un cetățean din Georgia care a trecut ilegal frontiera dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană, traversând înot râul Prut, cu scopul de a ajunge în Germania.La 8 septembrie curent., în jurul orei 21:00, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Țuțora – Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Iaşi au depistat, pe direcţia localităţii de frontieră Prisăcani (pe malul stâng este amplasat satul Costuleni din raionul Ungheni), în apropierea malului românesc al râului Prut, un bărbat a cărui prezenţă în zonă nu era justificată.

Poliţiştii de frontieră au procedat la identificarea bărbatului, stabilind că este un cetăţean din Georgia. În vederea continuării cercetărilor, acesta a fost condus la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Țuțora.

Din verificările efectuate şi din declaraţiile bărbatului, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că acesta este cetăţeanul georgian A.A., în vârstă de 35 de ani şi a trecut înot râul Prut, cu intenţia de a ajunge în Germania.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar bărbatul a fost predat autorităţilor de frontieră ale statului vecin în baza Acordului de Readmisie încheiat între România şi Republica Moldova.

Imagen: 3

  • Descargar Imagen
  • Comentar Imagen
  • « Anterior
  • Siguiente »
  • %d blogeri au apreciat: