Foto // Un altfel de 1 septembrie pentru studentele Centrului de Excelență în Securitatea Frontierei

În acest an noua generație care a pășit pragul Poliției de Frontieră a dat primul sunet la frontiera de stat. Cele 25 de fete au îmbrăcat uniforma, care de azi înainte o vor purta cu mândrie, și au mers în vizită la Punctul de Trecere a Frontierei Leușeni, Sectorul Poliției de Frontieră Valea Marea și la sediul Direcției regionale VEST, unde au fost însoțite de șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, transmite Inspectoratul General al Poliției de Frontieră



Curioase, dar și pline de emoții, au făcut cunoștință cu activitatea și principalele atribuții ale polițiștilor de frontieră, dar și pentru prima dată au activat la punctul de trecere a frontierei în calitate de comunicatori. Fetele cu entuziasm și mult zâmbet au interacționat cu călătorii, mulțumindu-le pentru răbdare și înțelegere care au manifestat-o pe toată perioada de aflare în punctul de trecere, și dorindu-le drum bun.

După frumoasa călătorie și noua experiență s-au oprit la Centrul de Excelență în Securitatea Frontierei, unde erau așteptate de colegii lor, cu care doi ani vor fi o mare familie. Acolo au avut parte de o discuție caldă cu conducerea Poliției de Frontieră în aer liber. Elevii deschiși au vorbit despre așteptările care le au de la studiile CESF și integrarea în activitatea Poliției de Frontieră.

Totodată, au adresat întrebări șefului IGPF despre specificul activității de frontieră, despre oportunități și factori motivaționali în Poliția de Frontieră, dar și au cerut modificări în curricula de învățământ cu privire la grade speciale mai mari la absolvire, livret militar, cursuri de acordare a primului ajutor medical, dar și mai mult timp liber.

Imagen: 3

  • Descargar Imagen
  • Comentar Imagen
  • « Anterior
  • Siguiente »
  • 2 comentarii la „Foto // Un altfel de 1 septembrie pentru studentele Centrului de Excelență în Securitatea Frontierei

    %d blogeri au apreciat: