Polițiștii de frontieră au depistat doi șoferi „serviți” la volan în PTF Sculeni

Poliţişti de frontieră ai României din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni au depistat doi bărbați aflați la volan, deşi consumaseră băuturi alcoolice.La sfârșitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru trecerea frontierei, pentru a ieși din țară, cetățeanul din R. Moldova I.I., în vârstă de 37 de ani, conducând un autoturism marca Renault, înmatriculat în R. Moldova, comuncă Poliția de Frontieră a României.

Cu ocazia controlului de frontieră, colegii noştri au observat că persoana în cauză emană halenă alcoolică, motiv pentru care l-au testat cu aparatul etilotest marca Drager, din dotarea S.P.F. Iași.

Rezultatul testării a fost de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Doctor Nicolae Oblu” Iași în vederea recoltării de probe biologice și stabilirii exacte a alcoolemiei din sânge.

La același punct de trecere a frontierei s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru trecerea frontierei, pentru a ieși din țară şi cetățeanul din R. Moldova B.M., în vârstă de 38 de ani, la volanul unui autoturism marca Opel, înmatriculat în R. Moldova.

Cu ocazia controlului de frontieră, lucrătorii noştri au observat că șoferul emană o puternică halenă alcoolică, motiv pentru care s-a procedat la testarea cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost dus la Spitalul Clinic de Urgență “Prof. Doctor Nicolae Oblu” Iași în vederea recoltării de probe biologice și stabilirii exacte a alcoolemiei din sânge.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibație alcoolică de peste 0.80 g/l alcool pur în sânge.


Imagen: 3

  • Descargar Imagen
  • Comentar Imagen
  • « Anterior
  • Siguiente »
  • %d blogeri au apreciat: