Un copil a decedat și altul grav rănit, după explozia unei grenade pe un teren de joacă la Criuleni

Un copil de zece ani a murit și altul a fost rănit după ce au detonat o grenadă în apropiere de terenul de joacă pentru copii. Tragedia s-a întâmplat în seara zilei de 31 iulie, în curtea blocurilor cu cinci etaje de pe str. Eminescu din orașul Criuleni. La fața locului au sosit polițiști, pompieri și un echipă de medici, transmite Estcurier.md.


În jurul orei 20.00 poliția a fost alertată de către o doamnă,  precum că s-a produs o deflagrație și că sunt persoane acre au avut de suferit. Echipa care s-a deplasat la fața locului, din cercetările preventive, a stabilit că unui copil născut în 2009, posibil, i-ar fi explodat o grenadă în mână. Preventiv s-a stabilit că băiatul a luat grenada din gospodăria proprietarului casei unde locuia. La spital mai este un copil rănit și o doamnă, care stătea pe afară cu copiii, dar ei sunt în afara pericolului”, a pus șeful Inspectoratului de Poliție Criuleni Oleg Cioban.

Copilul internat, potrivit medicului de gardă de la secția ATI, a fost adus conștient, cu răni la cap, și este ținut sub observație.

Mama băiatului se afla la serviciu, când s-a întâmplat totul, și presupune că fiul său ar fi găsit grenada în ocolul pentru animale, pe care îl are concubinul său în curtea casei. Deocamdată nu se știe, cui i-a aparținut muniția și de unde cu exactitate au luat-o copiii.

Un locuitor al blocului din apropiere, de la etajul trei a spus că în curte la acel moment se jucau cel puțin zece copii. Bărbatul a văzut parțial cele întâmplate, pentru că copiii se jucau sub copaci, însă a observat norul de praf și a auzit bubuitura în momentul în care copilul s-a apropiat de grenada aruncată într-o parte și ar fi vrut s-o ridice.

O altă femeie, din geamul apartamentului, a văzut panica în curte, o femeie țipând și fugind cu un copil în brațe, după care norul de praf și fum în urma deflagrației. Mai multe mașini parcate în apropiere au rămas cu geamurile ciuruite. O schijă a spart geamul unui apartament de la etajul trei al blocului de vizavi.

La moment polițiștii au extins zona cercetării și împreună cu experții criminaliști încearcă să stabilească cât mai multe detalii despre cele întâmplate.One thought on “Un copil a decedat și altul grav rănit, după explozia unei grenade pe un teren de joacă la Criuleni

%d blogeri au apreciat: