Comportamentul lipsit de descernământul duhovnecesc de care a dat dovada Ghenadie Văluța, este incompatibil cu statutul slujitorului bisericesc și cu valorile promovate de biserică creștin-ortodoxă. Astfel, solicităm ca părintele Ghenadie Văluța să fie oprit din oficializarea celor sfinte”, menționează organizatorii evenimentului.

Amintim că preotul din Anenii Noi, activistul și președinte al organizației Pro-Ortodoxia, Ghenadie Văluță, este în centrul scandal grav și este acuzat, inclusiv cu dovezi foto și video privind comportament inuman și cruzime față de animale.

La 22 iulie curent, Ghenadie Văluță a fost înregistrat cum a legat un câine maidanez cu lanț de mașină și l-a târât câțiva kilometri. Totodată, deputatul Radu Marian a sesizat Procuratura iar artistul Alex Buretz i-a dedicat o caricatură „feței bisericești”.

Totodată, Mitropolia Moldovei a comunicat că în următoarele zile diaconul Ghenadie Valuța urmează să fie cercetat de Judecata bisericească iar la nivel național a fost lansată și o petiție online pentru tragerea la răspundere a preotului conform legii, care a fost semnată de aproape 35 de mii de oameni.