Video // Un nou incident „violent” cu implicarea unui preot al Mitropoliei Moldovei

Asociația Obștească „StopHam Moldova” a publicat pe pagina sa de facebook imagini scandaloase în care ar fi surprins un preot al Mitropoliei Moldovei, cu numele Ion Zicu.Cel din urmă, în stare de ebrietate, a sărit cu religia la oameni, mai exact cu pumnul. Totul s-ar fi întâmplat în satul Șalvirii Vechi, raionul Drochia, la o ceremonie de înmormântare, transmite Deschide.md

Potrivit autorilor filmulețului, cauza scandalului ar fi faptul că ultima dorință a răposatei a fost să-i fie citită slujba de înmormântare de preotul din satul vecin. Rudele i-au îndeplinit-o, însă preotului din satul de baștină nu i-a convenit.

El a dat buzna în gospodărie și a început să înjure, să blesteme și să arunce pumni. Martorii incidentului spun că preotul Ion Zicu era vizibil beat.

Autorii filmulețului au mai dezvăluit că acest caz a avut loc sâmbătă, 20 iunie, iar a doua zi, la o adunare sătească, localnicii au decis să-l alunge pe slujitorul bisericii. Se așteaptă și o reacție de la Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove.

%d blogeri au apreciat: