Poziția Mitropoliei Moldovei față de Ghenadie Văluță s-a schimbat. Diaconul urmează a fi cercetat de „Judecata bisericească”

În următoarele zile diaconul Ghenadie Valuța urmează să fie cercetat de Judecata bisericească, după ce acesta a fost surprins cum târâie pe asfalt un câine, care era legat din spatele mașinii cu un lanț. Despre aceasta a anunțat ceva timp în urmă Mitropolia Moldovei, comunică TV8Reprezentanții Mitropoliei mai precizează că au vorbit cu diaconul Valuța. Aceștia au vrut să afle motivul pentru care diaconul a recurs la acest gest.

Contactat pentru a oferi explicații în acest sens, diaconul Valuța a declarat că și-a propus să scoată animalul din oraș și să-l ducă lângă un combinat de carne aflat în apropiere, afirmând că acolo e un câmp și sunt mai mulți câini, iar angajații combinatului îi hrănesc.

Diaconul a afirmat că acest animal prezenta pericol și chiar a mușcat un copil de picior”, se arată în comunicatul Mitropoliei.

Amintim că preotul din Anenii Noi, activistul și președinte al organizației Pro-Ortodoxia, Ghenadie Văluță, este în centrul scandal grav și este acuzat, incluisv cu dovezi foto și vide de comportament inuman și cruzime față de animale.

Astfel, ieri, 22 iulie, Ghenadie Văluță a fost înregistrat cum a legat un câine maidanez cu lanț de mașină și l-a târât câțiva kilometri. Totodată, deputatul Radu Marian a sesizat Procuratura iar artistul Alex Buretz i-a dedicat o caricatură „feței bisericești”.2 comentarii la „Poziția Mitropoliei Moldovei față de Ghenadie Văluță s-a schimbat. Diaconul urmează a fi cercetat de „Judecata bisericească”

%d blogeri au apreciat: