Autoritățile au suspendat căutările avionului dispărut în regiunea raioanelor Telenești și Orhei

Căutările avionului de mici dimensiuni, care ar fi dispărut de pe radar în zona satului Cucuruzeni din raionul Orhei, au fost suspendate. Informația a fost confirmată pentru Deschide.MD de către Liliana Pușcașu, ofițerul de presă al Inspectoratului General pentru Situații Urgente.


Potrivit lui Pușcașu, căutările au fost suspendate, după ce timp de două zile polițiștii și salvatorii au căutat avionul, însă nu au depistat nici un obiect de zbor și nici oameni aflați în dificultate.

Totodată, este de menționat că în timpul operațiunii, salvatorii folosit drone, dar și un avion de mici dimensiuni, angajat de Inspectoratul General al Poliției.

Amintim că un avion de mici dimensiuni, care a decolat din Ucraina, a dispărut de pe radare în seara de vineri, 19 iulie, deasupra raioanelor Telenești și Orhei. O primă  impoteză era că acesta s-ar fi prăbușit, alta – că ar fi ieșit de pe teritoriul țării. Nu s-a aflat câte persoane erau la bord.

Totodată, Poliția de Frontieră precizează că, în data de 19 iulie curent, către ora 17:45 un avion de mici dimensiuni a traversat sectorul trasnistrean al frontierei de stat moldo-ucrainene în regiunea satului Camarovca. Ulterior, în jurul orei 18:05, avionul a dispărut de pe radare în regiunea localității Cucurizeni, raionul Orhei.

Totodată, despre trecerea avionului dinspre Ucraina spre Republica Moldova, prin regiunea necontrolată a frontierei de stat, a fost confirmată de Serviciul de Grăniceri al Ucrainei.

În continuare, Poliția de Frontieră va oferi suportul necesar cercetării cazului, prin menținerea unei colaborări și schimb de informații cu grănicerii ucraineni, dar și cu Poliția de Frontieră din România.NOTĂ: conform prevederilor art. 10, alin.3 ale Legii 215 cu privire la frontiera de stat „Paza frontierei de stat în spaţiul aerian se efectuează de către Forţele Aeriene ale Armatei Naţionale, în conformitate cu legislaţia în vigoare, şi constă în supravegherea spaţiului aerian, pe timp de pace şi în situaţii de criză, în scop de depistare a încălcărilor frontierei de stat în spaţiul aerian şi de reprimare a acestora”.

%d blogeri au apreciat: