Vizită de monitorizare a ADR Centru pe traseul G90 (ex-L392) Ungheni – Cetireni – Alexeevca

O delegație formată din specialiști în elaborarea, implementarea și monitorizarea proiectelor din cadrul Agenției de Dezvoltare Regională Centru, au organizat recent o vizită la șantierul unde au loc lucrările de reabilitare a traseului G90 (ex-L392) Ungheni – Cetireni – Alexeevca.La fața locului, echipa agenției a participat la o ședință de lucru, unde împreună cu reprezentanții Consiliului raional Ungheni, responsabilul tehnic contractat pentru acest proiect, dar și reprezentanți ai operatorului economic desemnat pentru realizarea lucrărilor conform proiectului au fost discutate problemele apărulte în procesul de realizare a lucrărilor, dar și soluțiile pentru remedierea imediată a acestora, se comunică într-un comunicat al ADR Centru.

„Drumul este unul de importanță regional, astfel încît reconstrucția lui va facilita deplasarea unui număr impunător de călători. Prin conjugarea eforturilor vom reuși să îndeplinim angajamentele asumate, astfel încît cetățenii care locuiesc în această zonă să poată circula pe un drum bun cît mai curînd”, a menționat Viorel Jardan, directorul ADR Centru.

Totodată, în comunicat se mai comunică că operatorul economic a dat asigurări că lucrările vor fi realizate în termen și în conformitate cu standardele de calitate. La moment, pe acest traseu sunt desfășurate lucrări de reabilitare a porțiunii cuprinse între Municipiul Ungheni și Florițoaia Veche. Pentru anul 2019, din Fondul Național de Dezvoltare Regională, pentru acest proiect, a fost alocată suma de circa 8 mil lei la care se mai adaugă contribuția de 1 mil a Consiliului raional Ungheni.

Proiectul “Reabilitarea infrastructurii de transport pe traseul L392 Ungheni – Cetireni – Alexeevca” este implementat de ADR Centru și finanțat din Fondul Național de Dezvoltare Regională, cu participarea consilului raional Ungheni și urmează a fi realizat pînă la sfîrșitul anului 2020.

Amintim că la 12 martie curent, ADR Centru în comun cu reprezentanți ai Consiliului raional Ungheni au convocat o ședință prin care au anunțat reluarea procesului de reabilitare a traseului G90 (ex-L392) Ungheni – Cetireni – Alexeevca.

Totodată, la 7 octombrie 2018, mai mulți locuitori ai satelor Cetireni, Unțești și Florițoaia Veche au ieșit au organizat un protest. Locuitorii erau nemulțumiți că drumul L392 Ungheni-Cetireni-Alexeevca, reparația căruia a început cu mult fast, în fața camerelor de vederi și cu promisiuni de tot felul, cu un an în urmă, este într-o stare deplorabilă iar lucrările sunt stopate de cca 3 luni.Galerie Foto:

Imagen: 3

  • Descargar Imagen
  • Comentar Imagen
  • « Anterior
  • Siguiente »
  • One thought on “Vizită de monitorizare a ADR Centru pe traseul G90 (ex-L392) Ungheni – Cetireni – Alexeevca

    %d blogeri au apreciat: