MAIB oferi recompensă de 1 mln de lei persoanelor care dețin informații despre infractori

Consiliul Moldova Agroindbank, întrunit în regim de urgenţă, a luat decizia fără precedent de a compensa fiecare client păgubit cu o sumă de până la 500 000 lei și de a oferi un fond de recompensă de 1 000 000 de lei potenţialilor informatori privind infractorii, se informează printr-un comunicat al băncii


Este o situaţie fără precedent pentru Republica Moldova şi pentru MAIB. Eforturile noastre sunt îndreptate în primul rând spre clienţii afectaţi, pe care îi asigurăm că vom lucra non-stop, pentru a contribui la soluţionarea operativă a acestui caz de către organele de anchetă, depistarea şi tragerea la răspundere a infractorilor.

Întreaga conducere a băncii, întregul Consiliu regretă cele întâmplate. Suntem siguri că vom ieşi mai puternici ca bancă din această provocare şi vom lucra dublu pentru a devansa aşteptările clienţilor noştri”, a comentat Serghei Cebotari, Preşedintele Comitetului de Conducere al MAIB.

În acest scop, banca anunţă un fond de recompensă de 1 000 000 de lei potenţialilor informatori pentru furnizarea datelor care ar contribui la reţinerea infractorilor şi recuperarea bunurilor furate. Informaţiile pot fi furnizate la adresa urgente@maib.md sau la numerele de telefon mobil +373 69268348 ori +373 68093777.

De asemenea, în comunicatul băncii se mai menționează că pe lângă asigurarea măsurilor suplimentare de securitate, serviciul casete de siguranţă urmează a fi reformat conform celor mai bune practici bancare internaţionale.

Ţinând cont de situaţia extrem de complexă referitor la acest caz, precum şi de caracterul sistemic al MAIB în sectorul bancar din Republica Moldova, banca încurajează toate părţile – autorităţi, presa, lideri de opinie – să dea dovadă de maximă prudenţă şi echidistanţă în expunerile privind acest subiect.Amintim că, în noaptea de 5 spre 6 iulie, s-a produs un jaf la una din sucursalele de la Moldova Agroindbank. Suma pagubelor s-ar ridica la peste 30 milioane de lei, după ce s-au sustras bani și obiecte din 82 de casete.

%d blogeri au apreciat: