AO „Degețel” din Ungheni aduce Spitalului Clinic din Balți un camion cu multe echipamente medicale

Grație Asociației Obștesti „Degețel” din Ungheni, în spitalul Clinic din Balți a ajuns un camion cu multe echipamente medicale, informează Angela Ciocârlan, directoarea Asociației Obștești „Făclia” pe pagina sa de facebook.Dna Ciocârlan mai scrie că începand cu anul 2003, în Republica Moldova au fost aduse 28 de camioane cu diverse ajutoare umanitare, dintre care mai mult de jumatate au ajuns la Ungheni. Camionul sosit la Balti este al 29-lea la numar. Acesta conține bunuri de circa 12 mii kg iar valoarea financiară este peste 150 de mii de euro.

Totodată, sursa mai comunică că președintele Asociației „Degețel”, D-ul Philippe Chaudier, este un om deosebit prin faptul că este atent la necesitațile oamenilor din Moldova. Prin urmare, actiunile Asociației sunt orientate spre dezvoltarea și modernizarea spitalelor din Moldova.

D-na Ciocârlan mai scrie că Raisa Maxim-Chaudier, directorul executiv al Asociației „Degețel” a menționat:

Acest proiect este unul special prin faptul ca a fost inițiat la rugamintea mare a D-nei Valentina Bancu, fosta pacientă a Spitalului Clinic din Balți. Președintele Asociației, Philippe Chaudier a depus un efort considerabil pentru a atinge acest obiectiv.

Prin urmare astazi ne bucuram cu toții ca am reușit să ajungem aici la Balți și să donam acest echipament medical de care era nevoie mare.

Totodată, dânsa a mai subliniat că este foarte important sa observam nevoile oamenilor și să fim receptivi atunci cind putem ajuta.

Philippe Chaudier se implică și își dorește ca în Republica Moldova să existe medicină de calitate sau, cel puțin, niște condiții mai bune pentru tratamentul pacienților și activitatea personalului medical.

Asociația „Degețel” are mai planuri pentru viitor. Unul din acestea este de a implementa proiecte pentru Tineri în parteneriat cu Asociația FACLIA. Incluziunea tinerilor prin antreprenoriatul social este obiectivul comun, care va fi realizat prin eforturi comune în favoarea tinerilor care au nevoie de sprijin.

Doar prin astfel de acțiuni concrete putem reda dragostea de poporul nostru și de acest „plai gura de rai”, cum menționeaza de multe ori președintele Chaudier.Totodată, într-un reportaj realizat de NordNews.md, cetățenul de onoare al municipiului Ungheni și președintele AO „Degețel”, Philippe Chaudier, a menționat:

„Este o solidaritate a poporului francez care au stocat aceste bunuri și prin intermedicul Asociației Obștești „Degețel” au ajuns aici, în Moldova. Suntem aici, dar sperăm să nu fie primul camion. Scopul nostru este atât să ameliorăm situația pacienților, cât și să susținem personalul medical”

Spitalul Clinic Balti a beneficiat de câte un echipament pentru cabinetele de pneumologie, oftalmologie și dentar, mai multe cărucioare, paturi de ultima generație, mese pentru examene medicale, 175 cutii cu produse medicale și multe alte bunuri.

,,Aceste bunuri vor îmbunătați semnificativ starea tehnico-materiala a instituției. Este vorba de secții, precum: chirurgia, pulmonologia și traumatologia. Bunurile care sunt primite sunt cu titlul gratuit, ele vor fi repartizate în secțiile menționate anterior, probabil și în alte secții.” , a spus Valeriu Bilici, Șeful Oficiului Juridic al Spitalului Clinic Bălți.

Reportaj realizat de NordNews.md%d blogeri au apreciat: