Reușită medicală de proporții la Spitalul „Sânta Maria” din municipiul Iași

Medicii ieșeni au dat din nou dovadă de profesionalism, devotament pentru meserie şi de o foarte bună pregătire! Astfel, echipa de specialiști de la Clinica de Chirurgie Plastică a Spitalul de Copii a reușit replantarea mâinii secționate total a unui adolescent de 16 ani care a suferit un accident în timp ce lucra cu un utilaj agricol.Intervenția a durat 22 de ore, iar medicii spun că pacientul își va putea folosi în curând mâna, comunică pe pagina sa de facebook, Maricel Popa, Președinte al Consiliului județean Iași.

Potrivit autorului, chirurgii au venit la ora 22:00 de acasă, deși nu există linie de gardă pentru chirurgia plastică, și au intrat imediat în sala de operație de unde au ieșit după aproape 24 de ore de muncă. Recompensa lor cea mai valoroasă o reprezintă reușita intervenției, faptul că, datorită lor, un copil va duce o viață normală.

Sursa mai comunică că din anul 2010 de când a fost înființat Compartimentul Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructiv de la Spitalul „Sânta Maria” din Iaşi, au fost efectuate aici peste 7.000 de intervenții, unele în premieră națională.

Cele mai recente sunt folosirea pompelor de absorbție (de tip vacuum) și utilizarea aparatului pentru terapia cu celule stem în cazul pacienților cu arsuri. Metoda, folosită de curând doar în câteva clinici din lume, este aplicată cu succes și la Iași.

Imagen: 3

  • Descargar Imagen
  • Comentar Imagen
  • « Anterior
  • Siguiente »


  • %d blogeri au apreciat: