Mai multe avioane pe cerul Moldovei

La Aeroportul Internațional din Iași au început lucrările de construcţie a hangarului unde va fi efectuată mentenanţa aparatelor de zbor de tip Airbus 320 şi Boeing 737, destinate aviației civile, folosite cu predilecţie de companiile care operează zboruri la Iaşi, transmite Președintele Consiliului Județean Iași Maricel Popa.Investiția aparține societăţii aeronautice Aerostar Bacău care a concesionat de la Consiliul Județean în acest sens, suprafața de 16 000 m.p., pentru o perioadă de 49 de ani. Contractul de concesiune poate fi prelungit pentru o perioadă egală cu cel mult jumătate din durata sa inițială. Redevența la care se obligă anual SC Aerostar este de 10 500 euro.

Hangarul în care se va efectua mentenanța va avea o suprafaţă de aproape 6.000 mp şi o înălţime maximă de 29 de metri, investiția fiind estimată la aproximativ 10 milioane de euro.

Prin acest proiect, la Iași vor fi create 150 noi locuri de muncă. 60 de specialiști în domeniul electromecanicii, ingineri, structuriști în aviație, recrutați deja, sunt în perioada de pregătire la Bacău.

Astfel, în viitorul apropiat, cerul regiunii Moldova, inclusiv a Iașului și al Ungheniului va fi străbătute de mai multe avioane.

Imagen: 3

  • Descargar Imagen
  • Comentar Imagen
  • « Anterior
  • Siguiente »
  • %d blogeri au apreciat: