Biserica din Boldurești a intrat în proces de renovare

Biserica „Sfântul Nicolae” din comuna Boldurești, raionul Nisporeni se schimbă la față. Totul după ce preotul împreună cu autoritățile publice locale au lansat o campanie de colectare a fondurilor, în cadrul căreia s-au adunat 415 mii lei.Cei drept, acești bani le vor ajunge doar pentru consolidarea temeliei. Pentru ca lăcașul sfânt să intre într-un proces amplu de renovare ar mai fi nevoie de încă patru milioane de lei, transmite Canal 2 Nisporeni

De când a fost ridicată, biserica ” Sfântul Nicolae” nu a fost renovată niciodată. Pe pereții lăcașului sfânt sunt vizibile fisuri din tavan până la temelia bisericii.

Șeful de șantier susține că lucrările de renovare se află la prima etapă, iar acestea decurg anevoios. Asta pentru că nu există suficienți muncitori.

Unul dintre locuitorii comunei, Tudor Diaconu, pe lângă faptul că a donat bani pentru renovarea lăcașului sfânt, zilnic, poate fi găsit la biserică, unde nu ezită să dea o mână de ajutor muncitorilor.

Până acum, au reușit să fie adunați suma de 415  mii de lei, donații din partea locuitorilor dintre care din suma totală 200 de mii de lei sunt bani alocați din bugetul local. Suma este prea mică pentru a acoperi toate lucrările necesare.  Din puținul pe care îl au, sătenii spun că vor mai dona.

Nici autoritățile locale nu vor rămâne indiferente și spun că vor mai găsi mijloace financiare pentru ca lăcașul sfânt să arăte ca altădată.

Biserica  „Sfântul Nicolae” și-a deschis larg ușile în anul 1887 și este inclusă în patrimoniul de stat ca monument istoric.sursa: Canal 2 Nisporeni

%d blogeri au apreciat: