Romii de la Vulcănești își caută dreptate. Peste o sută de cetățeni au protestat la Procuratura Generală

Peste o sută de romi, rude şi vecini de-ai bărbatului împuşcat mortal în satul Vulcăneşti, raionul Nisporeni, au protestat pe  31 mai, la Chişinău, în faţa Procuraturii Generale. Oamenii sunt revoltaţi de faptul că presupuşii complici ai tânărului suspectat de omor, au fost lăsaţi în libertate, comunică Canal 3

„Erau gata să aducă la Chişinău sicriul cu tot cu răposat”
Peste o sută de oameni, rude şi vecini de-ai bărbatului asasinat la Vulcăneşti, s-au pregătiti de dimineaţă să meargă la Chişinău.

Noi acum ne ducem la Chişinău la “Krasnaya Ploşiadi” pentru că noi la Nisporeni, aici, nu putem să scoatem nicio dreptate. Am vrut să luăm şi decedatul, dar nu ni l-a dat. Cinci bărbaţi, pe unul l-au luat, dar la ceilalţi le-a dat drumul. Nu trebuia să le dea drumul, trebuia să stea toţi închişi!”.

Dacă n-o să ne facă parte la Chişinău, o să ne strângem tot satul şi ne ducem la Nisporeni şi facem un “pagrom” acolo la Nisporeni şi vom strica şi Poliţia, totul! Cerem dreptatea noastră“.

După lungi discuţii cu poliţia, romii s-au lăsat convinşi să lase sicriul cu tot cu răposat acasă.

La stabilirea circumstanţelor, ultimii nu deţineau actele necesare pentru transportarea cadavrului, respectiv am avut până acum un dialog cu ultimii ca să se conformeze legislaţiei şi să-şi exercite dreptul la libera exprimare în maniera care legislaţia o prevede“, a comunicat şeful Inspectoratului Naţional de Patrulare, Marin Maxian.

Oamenii, aduşi în capitală cu autocarele, au coborât în piaţa Marii Adunări Naţionale. Ulterior, însoțiți de poliţie, s-au îndreptat spre sediul Procuraturii Generale.

Am venit aici pentru ca oamenii legii să facă dreptate, nu vrem să-i mai vedem pe acești oameni în sat căci ei au distrus foarte multe familii“.

Trei reprezentanţi ai romilor au fost invitați la discuții cu adjunctul procurorului șef.

Noi am dat asigurări că ancheta va fi desfășurată absolut în mod obiectiv fără nici o interferență din afară. Noi am asigurat oamenii că analizăm cererea lor și o vom decide la începutul săptămânii, pentru a decide dacă cazul mai rămâne la Nisporeni sau va fi la o altă subdiviziune“, a spus șeful Secției control al urmăririi penale, PG, Adrian Mircos.Între timp, în cimitirul din Vulcăneşti, săpatul mormântului este în toi.

Mai avem încă vreo două-trei zile de lucrat aici, ca să fie gata. Să clădească din jur, împrejur, să facă aici un bar mic şi deasupra va fi pus teracotă. Jos pare-mi-se vom turna“, a afirmat muncitorul, Alexandru Banu.

2 comentarii la „Romii de la Vulcănești își caută dreptate. Peste o sută de cetățeni au protestat la Procuratura Generală

%d blogeri au apreciat: