Un bărbat din Cricova este suspectat că a exploatat sexual copile la Piața Centrală pentru 500 de lei

Un bărbat cu vârsta de 50 de ani, domiciliat în orașul Cricova, a fost reținut fiind suspectat de trafic de copii în scop de exploatare sexuală comercială.

În urma investigațiilor efectuate de procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate şi Cauze Speciale și ofițerii Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane, s-a stabilit că suspectul, de la începutul anului 2018, a profitat de poziția de vulnerabilitate a cinci tinere, printre care două minore, pe care le-a determinat să presteze servicii sexuale.Minorele au fost recrutate sub pretextul angajării în calitate de vânzător la ghereta de fructe gestionată de către suspect, amplasată în Piața centrală din mun. Chișinău. Ulterior, tinerele erau impuse să presteze servicii sexuale comerciale beneficiarilor identificați din timp de către traficant.

Pentru serviciile prestate, victimele primeau câte 500 de lei de la fiecare client, ulterior fiind deposedate de către învinuit de mijloacele bănești obținute.

În acest caz, a fost inițiată o cauză penală pe faptul comiterii infracțiunii de trafic de copii, iar suspectul a fost arestat pe un termen de 20 zile.

Dacă îi va fi dovedită vinovăția, acesta riscă o pedeapsă cu închisoare de la 15 la 20 de ani.

%d blogeri au apreciat: