În ultimele 72 de ore, trei șoferi din Nisporeni au fost depistați băuți la volan

Au chefuit și au rămas fără permise de conducere. În ultimele 72 de ore, oamenii legii din raionul Nisporeni au depistat  trei conducători auto, care au sfidat legea și au urcat în stare de ebrietate la volan. Iresponsabilitatea șoferilor a ieșit la iveală în urma unor razii efectuate de către polițiști.

Potrivit poliției, testele făcute celor trei petrecăreți au arătat că concentrația de alcool în aerul expirat era de patru ori mai mare decât norma admisibilă.

”Pe perioada sărbătorilor pascale de către angajații plutonului Ungheni – Nisporeni, au fost documentate trei cazuri de conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate cu grad avansat. Conducătorii acestor unități de transport riscă muncă neremunerată în folosul comunității de la 200 la 240 de ore precum și suspendarea permisului de conducere, adică nu o să aibă drept de a conduce vehiculul. La fel, au fost patrulate traseele naționale, după profilaxia accidentelor rutiere fiind comise pe întreg teritoriul raionului Nisporeni trei accidente neînsemnate,” a comunicat comandantul de grupă al Batalionului 3 al INP, Alexei Andriiciuc.

Șoferii care sunt prinşi în stare de ebrietate la volan le este suspendat imediat dreptul de conducere pe perioada examinării cauzei în instanţă. De asemenea, maşina este ridicată şi transportată la o parcare specială. Conducătorii auto cărora li s-a anulat permisul de conducere li se va permite să obţină unul nou abia peste 4 ani de la sentinţă definitivă. Aceştia vor mai fi obligaţi să susţină repetat examenul auto: atât proba teoretică, cât si cea practică, și doar după ce vor merge la un curs de instruire anti-alcool, care costa 4000 de lei.

%d blogeri au apreciat: