Un obuz din cel de-al Doilea Război Mondial, descoperit într-o grădină din Chirileni

Alertă în satul Chirileni din raionul Ungheni după ce un obuz din cel de-al Doilea Război Mondial a fost descoperit în grădina unui locuitor al satului.

În timp ce efectua lucrări agricole în grădină, a depistat un obuz care datează din cel de-al Doilea Război Mondial. Descoperirea a fost făcută în jurul orelor 11:00.Bărbatul, în vârstă de 56 de ani, a sunat imediat la 112 și a solicitat intervenția autorităților de resort, inclusiv geniștii.

Potrivit declarației lui Andrei Racoviță, șeful adjunct al Direcției Situații Excepționale Ungheni, dar și responsabil de protecția civilă, bărbatul ar fi anunțat toate serviciile responsabile la numărul unic de urgență 112, la față locului deplasându-se salvatorii și poliția. Ulterior proiectilul a fost transmis geniștilor.

Aceeași sursă ne-a mai menționat că muniția ar fi din perioada celui de-al doilea război mondial. Până la acest moment nu a fost neidentificat de ce model este. Specialiștii au putut doar să ne spună că muniția este un proiectil de artilerie cu diametrul de 76”, informează Unghiul.com

Reamintim cititorilor că, conform unei hărți elaborate de geniștii Armatei Naționale, raionul Ungheni este una din regiunile din țară supusă unui risc sporit de pericol din cauza obiectelor explozibile din perioada celui de-al doilea război mondial.

Specialiștii întreprind măsuri de investigare.%d blogeri au apreciat: