Reabilitarea traseului G90 (ex-L392) Ungheni – Cetireni – Alexeevca va fi reluată

Specialiștii în elaborarea, implementarea și monitorizarea proiectelor din cadrul ADR Centru, au organizat astăzi, 12 martie, o ședință de lucru cu părțile implicate în proiectul de reabilitare a traseului G90 (ex-L392) Ungheni – Cetireni – Alexeevca, se informează într-un comunicat al ADR CentruAstfel, la ședință au participat reprezentanți ai Consiliului raional Ungheni, responsabilul tehnic contractat pentru acest proiect, dar și reprezentanți ai operatorului economic desemnat pentru realizarea lucrărilor conform proiectului.

Operatorul economic a dat asigurări că lucrările vor fi realizate în termen și în conformitate cu standardele de calitate. Astfel, în scurt timp urmează să fie inițiate lucrările de reabilitare a porțiunii de traseu cuprinsă între localitățile Florițoaia Nouă – Unțești din raionul Ungheni.

Pentru anul 2019, din Fondul Național de Dezvoltare Regională, pentru acest proiect, a fost alocată suma de circa 8 mln lei la care se mai adaugă contribuția de 1 mln al Consiliului raional Ungheni.

Acest proiect prevede asigurarea accesului rapid și sigur la serviciile publice: medicale, de învăţământ, administrative, juridice pentru populaţia din regiunea Ungheni- Alexeevca, dar și creşterea  circuitului economic în localitățile din regiunea Ungheni-Alexeevca, cu infrastructura economico-socială deficitară.

Amintim că la 7 octombrie 2018, mai mulți locuitori ai satelor Cetireni, Unțești și Florițoaia Veche au ieșit au organizat un protest. Locuitorii erau nemulțumiți că drumul L392 Ungheni-Cetireni-Alexeevca, reparația căruia a început cu mult fast, în fața camerelor de vederi și cu promisiuni de tot felul, cu un an în urmă, este într-o stare deplorabilă iar lucrările sunt stopate de cca 3 luni.

Din cei 17,5 kilometri de drum, planificați să fie reparați, până la acel moment, fusese reparați doar 2,5. În primăvară, a fost scos asfaltul de pe o porțiune de circa un kilometru și de atunci automobiliștii sunt nevoiți să circule în condiții extreme.Proiectul „Reabilitarea infrastructurii de transport pe traseul G90 (ex-L392) Ungheni – Cetireni – Alexeevca” este implementat de ADR Centru și finanțat din Fondul Național de Dezvoltare Regională, cu participarea consilului raional Ungheni și urmează a fi realizat pînă la sfîrșitul anului 2020.

One thought on “Reabilitarea traseului G90 (ex-L392) Ungheni – Cetireni – Alexeevca va fi reluată

%d blogeri au apreciat: