PROTEST INEDIT: Primul şi singurul METRU de autostradă din Moldova

Omul de afaceri din Suceava, Ştefan Mandachi, a construit primul şi singurul metru de autostradă din Moldova şi îi provoacă pe români să se alăture protestului lui, transmite Mediafax.roPrin acest protest inedit, moldoveanul îi provoacă pe toți românii din regiunea Moldova, inclusiv pe milionarii Ion Ţiriac, Gigi Becali şi Viorel Cataramă.

Într-un videoclip postat pe youtube, Ştefan Mandachi anunţă că a făcut un calcul şi, până acum, a pierdut un an şi jumătate din viaţă la volan, parcurgând mai mult de 500.000 de kilometri în 15 ani de când are permis de conducere.

Din 1 decembrie 2018, trăiesc o stare de bucurie deplină. Atunci au vuit televiziunile că în sfârşit se construieşte autostrada Unirii, spre Moldova.

Chiar a doua zi am vrut să fug, să îmbărbătez muncitorii de la autostradă, dar, hai, totuşi să nu exagerăm că, de, au fost Revelionul, Boboteaza, Mica Unire.

Nu suntem în China, să facem 1000 de km într-o lună, dar de data asta, chiar plec spre Bucureşti să felicit oamenii de pe marele şantier. Sigur voi vedea mii de oameni muncind cu drag şi spor! Sute de macarale, buldozere, excavatoare, camioane.

Atâta-s de fericit, încât i-am iertat pe toţi vinovaţii pentru calvarul de pe şosele de 15 ani, de când am permis.

De azi uit că România mor anual 2.000 de oameni în accidente rutiere. Adică mai mulţi decât au murit la Revoluţie.

Practic, avem în revoluţie în fiecare an. Din `89, în accidente au murit peste 60.000 de oameni, cam cât populaţia oraşului Alba-Iulia. Oare câţi ar fi supravieţuit dacă aveam autostrăzi? Ajung în Fălticeni. Nimic. Roman, Bacău. Nimic. Focşani? Zero. Buzău. Nimic.

Bun venit în Bucureşti! Nimic , dar nu mă dau bătut. Mă întorc pe partea cealaltă. Brăila, Galaţi, Vaslui, Iaşi, Botoşani. Nimic.

M-am întors viu la Suceava. Am condus 1000 de km în mai mult de 16 ore”.Pentru a nu îmbătrâni fără să aibă parte de autostradă în Moldova, Mandachi a lansat o provocare pentru toţi românii:

În data de 15 martie, pentru 15 minute, începând cu ora 15.00, eu suspend activitatea celor 40 de restaurante. Pentru autostrăzi, fii solidar! Provoacă măcar trei persoane să-şi suspende activitate! E foarte simplu!

Eu provoc trei anteprenori: Ion Ţiriac, Gigi Becali, Viorel Cataramă. Eu sunt doar unul, dar dacă am fi 1000? Dacă am fi un milion sau cinci milioane? Eu vreau autostradă aici, în Suceava, în Bucovina, dar tu poate vrei în Munţii Apuseni, în Maramureş, la Craiova sau la Timişoara.

Anii trec, mă tem că mă ajung bătrâneţile şi nu mai apuc să văd autostradă la noi, aşa că, am construit eu un metru de autostradă în Moldova”, afirmă Ştefan Mandachi, în timp ce pe imagini se desfăşoară imagini cu şantierul primului şi singurului metru de autostradă din Moldova”.

Autostrada Târgu Mureş – Iaşi, numită şi Autostrada Unirii, va fi construită pe traseul Ungheni – Iaşi – Târgu Frumos – Paşcani – Târgu Neamţ – Poiana Largului – Ditrău – Târgu Mureş, unde se va lega de Autostrada A3.

P.S. Acest exemplu poate fi urmat și de moldovenii din stânga Prutului, inclusiv de Ungheneni, Făleșteni, Călărășeni și Strășăneni și alți cetățeni ai Republicii Moldova care circulă pe „mega – șantierul” traseului R1 Ungheni – Chișinău.sursa: Mediafax.ro

%d blogeri au apreciat: