În mai puțin de 1 lună, în raionul Nisporeni au fost înregistrate zece cazuri de gripă

Gripa se răspândește îngrijorător în rândul locuitorilor din raionul Nisporeni. Potrivit medicilor, de la începutul anului 2019, au fost înregistrate zece cazuri de gripă, dintre care două, confirmate în laborator. Specialiștii spun că numărul pacienților diagnosticați cu această boală este dublu față de aceiași perioadă a anului trecut, transmite Canal 2 Nisporeni.


În ianuarie avem înregistrate 10 cazuri de gripă, dintre care 2 cazuri sunt confirmate virusologic. Mamele se îngrijorează oricum de starea sănătății copiilor și se adresează mai frecvent. Spre regretul nostru pacienții mai în vârstă, adulții se adresează mai rar, că ei încearcă să se trateze acasă, cu diferite remedii naturale. Obligatoriu trebuie să se adreseze toți pacienții la medicul de familie, pentru a primi un tratament adecvat” a afirmat pentru Canal 2 Nisporeni, medicul de familie, Silvia Ibriciuc.

În luna octombrie a fost inițiată campania de imunizare împotriva gripei. În raionul Nisporeni au fost repartizate 2550 de doze de vaccin antigripal procurate de Compania Națională de Asigurări în Medicină.sursa: Canal 2 Nisporeni

%d blogeri au apreciat: