„100 000 de cărți pentru Centenar”: Donație de carte românească Gimnaziul „Vasile Bădiu” din Măgurele

Constantin Codreanu, Președintele Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor din cadrul Camerei Deputaților a Parlamentului României, originar din Bilicenii Vechi, raionul Sângerei, continuă seria donațiilor de carte în cadrul Campaniei „100.000 de cărți pentru Centenar”. După biblioteca din satul Hârcești, beneficiar de această dată a fost biblioteca Gimnaziului „Vasile Bădiu” din satul Măgurele, raionul Ungheni.Ultima donație a lunii ianuarie din cadrul Campaniei „100.000 de cărți pentru Centenar” a avut loc în una dintre cele aproape 200 de localități care au votat Declarații de ReUnire, în 2018.

În satul Măgurele, raionul Ungheni, a fost instalat recent bust marele om de stat, Daniel Ciugureanu. În 2016, satul Măgurele din raionul Ungheni este înfățită cu localitatea cu același nume din România

În acest context, Parlamentarul a scris un mesaj de mulțumire celor care l-au ajutat să realizeze în Măgurele Campaniei „100.000 de cărți pentru Centenar”:

„Mulțumiri cu această ocazie domnului Vasile Diaconu, primar al localității cu același nume din România, cu care este înfratită Măgurele din Ungheni, care a contribuit nemijlocit la instalarea monumentului pe care îl puteți vedea și în poze.

Le mulțumesc domnului primar Sergiu Bodrug și doamnei director Alexandra Roșca pentru grija pe care o poartă tinerei generații și pentru deschiderea de care au dat dovadă atunci când am vorbit despre donația de carte românească!”

Totodată, Constantin Codreanu a menționat că în februarie vor fi reluate donațiile și există deja o listă de solicitări. În același timp, parlamentarul a adresat o invitație pentru persoanele care doresc să doneze noi volume, fie că vorbim de persoane fizice, fie că vorbim de edituri, așa cum a fost cazul partenerului – Grupul Editorial Litera, căruia a mulțumim public.

Anterior, Constantin Codreanu a făcut donații în alte biblioteci rurale, între care cele din satul Hârcești, raionul Ungheni, Văsieni, raionul Ialoveni, dar și alte localități din Sângerei și Cahul.

Campania ,,100.000 de cărți pentru Centenar”, inițiată de către Constantin Codreanu vizează biblioteci rurale din Republica Moldova confruntate cu un deficit acut de carte românească.

Galerie Foto:

Imagen: 3

  • Descargar Imagen
  • Comentar Imagen
  • « Anterior
  • Siguiente »


  • %d blogeri au apreciat: